Justin Biebers muzikale NFT-avontuur: Royalty's verdienen als fan

PPieter 7 september 2023 05:51

De Canadese popidool Justin Bieber verkent de wereld van non-fungible tokens (NFT's), door zijn hit 'Company' om te zetten in digitale verzamelobjecten. Fans van de zanger kunnen investeren in deze NFT's en zo een deel van de royalty's verdienen.

Bieber's hit wordt een NFT

Popzanger Justin Bieber maakt de sprong naar de cryptowereld door zijn hit 'Company' om te zetten in een NFT. Deze innovatieve stap, aangekondigd door het op blockchain gebaseerde muziektechnologieplatform anotherblock, biedt fans de kans om te investeren in zijn muziek. Door een van de 2.000 beschikbare NFT's te kopen, ontvangen zij een deel van de royalty's van het nummer.

NFT houders verdienen aan streams

Hoewel Andreas Schuller, beter bekend als Axident en de co-producent van het nummer, de rechten blijft behouden, geeft de NFT fans de kans om betrokken te raken bij de inkomstenstroom. Houders van de NFT kunnen namelijk 1 procent van de royalty's van elke stream van het nummer verdienen. Axident gelooft dat blockchain en muziekrechten een nieuwe wereld van interactie tussen fans en de muziekindustrie kunnen creëren.

Dit is niet de eerste keer dat Justin Bieber de NFT-wereld betreedt. Eerder kocht Bieber al een Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT voor het aanzienlijke bedrag van 1,3 miljoen dollar. Helaas was de waarde van deze NFT aanzienlijk gedaald tot ongeveer 59 duizend dollar op het moment dat we dit op Crypto Insiders konden lezen. Bieber is ook betrokken geweest bij een aanklacht rondom de promotie van zijn Bored Ape.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.