JP Morgan voorspelt mogelijke terugval bij goedkeuring Bitcoin ETF

PPieter 25 november 2023 14:46

Een mogelijke goedkeuring van de Bitcoin ETF kan volgens JP Morgan een aanzienlijke invloed hebben op de waarde van Grayscale's grootste beleggingsfonds. De bank voorspelt een uitstroom van 2,7 miljard dollar.

JP Morgan bezorgd over mogelijke goedkeuring ETF's

De onvoorspelbare sprongen in de bitcoin-koers zijn een bron van bezorgdheid geweest, grotendeels te wijten aan factoren zoals de bankencrisis, ongebreidelde transactiekosten en reguleringsonzekerheden. Ondanks de op handen zijnde goedkeuring van verschillende beursverhandelde fondsen (ETF's), geeft JP Morgan een sombere vooruitzichten. De bank wijst erop dat het grootste beleggingsfonds van Grayscale aanzienlijk zou kunnen lijden als gevolg van een dergelijke goedkeuring.

Grayscale heeft onlangs een aanvraag ingediend om zijn populaire trustfonds GBTC om te zetten in een spot-ETF. Ondanks de aanvankelijke weerstand van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is de commissie verplicht de aanvraag te verwerken. Mocht de goedkeuring plaatsvinden, dan zou het GBTC een aanzienlijke voorsprong kunnen geven, aangezien het fonds momenteel een marktwaarde heeft van ongeveer 5,3 miljard dollar.

JP Morgan voorspelt uitstroom bij goedkeuring GBTC

Ondanks de potentiële voordelen voor GBTC, waarschuwt JP Morgan voor mogelijke negatieve gevolgen. De bank voorspelt in een onderzoeksrapport dat, in het geval van goedkeuring, GBTC mogelijk met uitstromen van 2,7 miljard dollar te maken krijgt. Volgens JP Morgan hebben investeerders gebruikgemaakt van de korting waarmee GBTC werd verhandeld. Als deze korting verdwijnt, kan dat voor hen een reden zijn om hun investeringen met winst te verkopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.