JP Morgan voorspelt forse daling Bitcoin-koers

TTijmen 1 maart 2024 07:02

JP Morgan, een Amerikaanse bank, waarschuwt Bitcoin-bezitters voor een mogelijke flinke daling van de Bitcoin-koers in de komende maanden. Volgens hun analyse zou de prijs kunnen zakken naar 42.000 dollar.

JP Morgan waarschuwt voor mogelijke Bitcoin daling

Hoewel de crypto markt het momenteel erg goed doet en Bitcoin (BTC) niet lijkt te stoppen, waarschuwt de Amerikaanse bank JP Morgan voor een mogelijke koersdaling. Zij verwachten dat de huidige opmars van Bitcoin binnen enkele maanden zal veranderen in aanzienlijk lagere koersen dan we momenteel zien. Deze voorspelling herinnert ons eraan dat de crypto markt volatiel is en alles in een oogwenk kan veranderen.

Bitcoin halving kan koers beïnvloeden

In april vindt de langverwachte Bitcoin halving plaats. Dit is het moment waarop de beloningen voor Bitcoin miners worden gehalveerd. Er wordt verwacht dat de huidige stijging van de Bitcoin prijs grotendeels te maken heeft met de anticipatie op deze halving. Na de halving wordt Bitcoin schaarser en historisch gezien stijgen de koersen na de halving. Echter, volgens JP Morgan kan de hype na de halving wat afnemen, wat invloed kan hebben op de Bitcoin koers.

Prijsdoel Bitcoin volgens JP Morgan

JP Morgan stelt het prijsdoel van de mogelijke correctie op 42.000 dollar. De analisten baseren dit cijfer op de productiekosten van Bitcoin na de halving. De productiekosten fungeren als een soort minimale prijs omdat miners nooit Bitcoin zullen verkopen met verlies. De productiekosten zullen na de halving verdubbelen tot 53.000 dollar. Echter, de analisten voorspellen een daling van 20 procent van de Bitcoin hash rate, wat de productiekosten weer zal verlagen. Dit leidt tot een minimale productiekost van 42.000 dollar per Bitcoin.

Onderzoek Galaxy Digital ondersteunt JP Morgan's voorspelling

De voorspelde daling van 20 procent van de Bitcoin hash rate door JP Morgan komt overeen met de resultaten van een recent onderzoek van Galaxy Digital. Deze daling zal veroorzaakt worden door minder efficiënte miningapparatuur die buiten werking wordt gesteld. Deze afname van de hash power zal op zijn beurt de productiekosten verlagen.

Het prijsdoel van JP Morgan van 42.000 dollar komt ook overeen met de grote liquiditeitszone tussen ongeveer 41.000 en 44.000 dollar. In deze zone heeft de Bitcoin koers twee maanden lang gehandeld, van begin december tot begin februari.

Voor diegenen die willen beginnen met de wereld van crypto, biedt Bybit powered by SATOS, de exchange met het meest uitgebreide aanbod van crypto in Nederland, een exclusieve aanbieding aan. Wanneer je je registreert via de knop hieronder, ontvang je als welkomstgeschenk tot 40 euro in de crypto van jouw keuze helemaal gratis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.