Japanse investeringsgigant start bitcoinfonds: wat betekent dit?

PPieter 21 september 2023 07:22

De grootste investeringsbank van Japan, met een portfolio van meer dan $500 miljard aan activa onder beheer, gaat de cryptowereld in met de lancering van een eigen bitcoinfonds. Wat betekent deze ontwikkeling voor de wereld van cryptocurrency?

Japanse gigant betreedt bitcoin markt

Nomura, de grootste investeringsbank van Japan, heeft via haar digitale dochteronderneming, Laser Digital Asset Management, de oprichting van het Bitcoin Adoption Fund aangekondigd. Dit bitcoin-gebaseerde fonds is de eerste stap van het bedrijf in het aanbieden van investeringen in cryptovaluta aan haar institutionele investeerders. Het fonds is bedoeld om beleggers langdurige blootstelling aan bitcoin te bieden, met het Japanse financiële powerhouse dat gebruik maakt van Komainu als gereguleerde bewaarnemer.

Fed houdt Amerikaanse rentetarieven hoog

In ander nieuws heeft de Federal Reserve (Fed), de centrale bank van de Verenigde Staten, besloten haar belangrijkste rentetarief ongewijzigd te laten. Er zijn echter indicaties dat er later dit jaar nog een verhoging kan plaatsvinden vanwege de aanhoudende hoge inflatie en een sterke economie. De huidige beslissing houdt de benchmark kortetermijnrente op een hoogtepunt van 22 jaar van 5,25% tot 5,5%. De verwachting is dat het rentetarief dit jaar nog met een kwart procentpunt zal stijgen naar een bereik van 5,5% tot 5,75%. Maar financiële markten en veel economen zijn sceptisch en verwachten dat de Fed de rest van het jaar geen actie zal ondernemen, gezien tekenen dat de arbeidsmarkt en inflatie afkoelen.

Robert Kiyosaki, de bekende auteur van het boek Rich Dad Poor Dad, roept op tot het kopen van bitcoin, goud en zilver. Volgens Kiyosaki zijn deze activa nu koopjes, maar dat zal morgen misschien niet meer zo zijn. "Mensen vragen mij continu naar mijn gedachten over de bitcoin koers in 2025. Mijn antwoord is dat het een stomme vraag is. Een belangrijkere vraag is hoeveel goud, zilver en bitcoin je VANDAAG bezit? Goud, zilver en Bitcoin zijn koopjes vandaag, maar morgen niet. Amerika is blut", aldus Kiyosaki.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.