Japan maakt crypto-regelgeving aantrekkelijker voor startups

PPieter 16 september 2023 16:42

Japan neemt positieve stappen in de richting van crypto-regelgeving, met nieuwe financieringsmogelijkheden voor opkomende blockchain-bedrijven. Startups kunnen nu geld inzamelen door digitale activa uit te geven in plaats van aandelen, na recente versoepelingen van de regels.

Nieuwe financieringsmogelijkheden voor blockchain-startups

Japan maakt een grote sprong voorwaarts in de wereld van crypto-regelgeving. Het land heeft nieuwe wetten aangekondigd die meer financieringskansen bieden aan bedrijven die werken met blockchain-technologie. Dit is een grote kans voor startups, die nu de mogelijkheid hebben om geld op te halen door digitale activa uit te geven in plaats van aandelen. Deze verandering zou een grote impact kunnen hebben op de manier waarop startups zich financieren en zou de adoptie van blockchain-technologie kunnen stimuleren.

Japan herziet belastingwetgeving voor crypto

Tot voor kort stond Japan niet bekend als een voorloper op het gebied van crypto-regulering. Maar een recent besluit van de Financial Services Agency (FSA), de belangrijkste regelgevende instantie van het land, heeft dat veranderd. Op 31 augustus werd een belangrijke stap gezet met de aanpassing van de Japanse belastingwetgeving in relatie tot crypto. Dit markeert een belangrijke verschuiving in de houding van Japan ten opzichte van digitale valuta.

Premier Fumio Kishida heeft benadrukt dat Japan vastbesloten is om de Web3-industrie te bevorderen. Hij ziet het potentieel dat deze technologie heeft om het internet en de maatschappij te transformeren. Met het oog op deze ambitie plant de Japanse regering haar wettelijke herzieningen in 2024 om deze veranderingen formeel vast te leggen. Dit onderstreept de ernst van de Japanse overheid om een voortrekkersrol te spelen in de toekomst van het internet.

Binance versterkt zijn positie in Japan

Binance, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, heeft zijn positie in Japan versterkt door de overname van het lokale platform Sakura Exchange Bitcoin in November 2022. Volgens rapporten biedt de beurs, sinds Augustus van dit jaar, weer diensten aan in Japan via een vernieuwd platform. Deze stap van Binance is een indicatie van de groeiende aantrekkingskracht van Japan als hotspot voor crypto-investeringen en -activiteiten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.