Jack Dorsey boekt miljardenwinst met Bitcoin-investeringen

PPieter 5 augustus 2023 13:31

Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter en CEO van Block Inc., heeft miljarden verdiend door te investeren in Bitcoin. Zijn betalingsbedrijf, dat voorheen bekend stond als Square, rapporteerde een enorme winst van $5,5 miljard in het tweede kwartaal van dit jaar, waarvan bijna de helft afkomstig is van Bitcoin.

Miljardenwinst voor Dorsey door Bitcoin

Jack Dorsey is niet alleen bekend als de medeoprichter van Twitter, maar ook als het brein achter Block Inc., voorheen Square. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een aanzienlijke winst gemaakt door te investeren in Bitcoin. In het tweede kwartaal van dit jaar rapporteerde Block Inc. een totale netto-omzet van $5,5 miljard, waarvan bijna de helft, $2,4 miljard, afkomstig was uit Bitcoin. Ondanks dat de brutowinst uiteindelijk lager uitviel, was deze nog steeds indrukwekkend met een bedrag van $1,87 miljard. Dit vertegenwoordigt een winststijging van 27% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Cash App belangrijk in Bitcoin-strategie Block Inc.

Een belangrijk onderdeel van het succes van Block Inc. is de populaire Cash App. Met deze applicatie kunnen gebruikers eenvoudig fiatgeld en Bitcoin overmaken. De Cash App maakt gebruik van het Lightning Network, een second layer oplossing, wat snelle en kostenefficiënte Bitcoin transacties mogelijk maakt. De winst uit Bitcoin-transacties via de Cash App bedroeg $1,16 miljard in het afgelopen kwartaal. Naast de winst uit de app, heeft Block Inc. ook een aanzienlijk portfolio aan Bitcoin-bezittingen, momenteel gewaardeerd op $245 miljoen.

Naast zijn zakelijke ondernemingen, blijft Jack Dorsey ook actief investeren in de ontwikkeling van Bitcoin. Hij heeft onlangs $5 miljoen gedoneerd uit zijn 'Start Small' fonds aan Brink, een organisatie die open-source Bitcoin ontwikkelaars ondersteunt. Door dergelijke donaties draagt Dorsey bij aan de verdere groei en ontwikkeling van Bitcoin. Sinds zijn vertrek bij Twitter heeft Dorsey zijn focus nog verder verschoven naar Bitcoin en het decentrale netwerk, wat ook tot uiting komt in de naamsverandering van zijn bedrijf Square naar Block.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.