Is de NSA de geheime maker van Bitcoin?

TTijmen 22 september 2023 11:23

Een theorie suggereert dat Bitcoin mogelijk is ontwikkeld door de Amerikaanse geheime dienst, de National Security Agency (NSA). Deze suggestie leidt tot een interessante discussie over de oorsprong van Bitcoin en de mogelijke implicaties voor de cryptocurrency wereld.

NSA als mogelijke Bitcoin-ontwikkelaar

De theorie dat Bitcoin mogelijk is ontwikkeld door de Amerikaanse geheime dienst is geïntroduceerd door Bitcoin-influencer Nic Carter. Dit idee is gebaseerd op een onderzoekspaper van de NSA uit 1996. De titel van dit paper, 'Hoe een munt te maken: De cryptografie van anoniem elektronisch geld', lijkt te suggereren dat de NSA al betrokken was bij de concepten van digitale valuta lang voordat Bitcoin werd gelanceerd. Deze suggestie heeft een discussie binnen de crypto-gemeenschap op gang gebracht over de mogelijke oorsprong van Bitcoin.

Mysterieuze link tussen namen

Een andere interessante observatie komt van Daniel Roberts, mede-oprichter van Bitcoin miner Iris Energy. Hij wijst op de opvallende gelijkenis tussen de namen 'Tatsuaki Okamoto', vermeld in de bronnen van het NSA-paper, en 'Satoshi Nakamoto', de pseudoniem van de anonieme Bitcoin-ontwikkelaar. Hoewel dit slechts een vermoeden is, voegt het zeker een extra laag van intrige toe aan de discussie over de mogelijke link tussen de NSA en Bitcoin.

Meer figuren binnen de crypto-gemeenschap delen deze theorie. Een daarvan is voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal, die ook gelooft dat Bitcoin mogelijk een product van de NSA is. Het feit dat de Amerikaanse overheid verantwoordelijk is voor de creatie van SHA-256, het belangrijkste hashing-algoritme in Bitcoin, geeft deze theorie enig gewicht. Bovendien zou de ontdekking van zo'n link grote implicaties kunnen hebben voor de cryptocurrency wereld.

Mogelijke gevolgen voor Bitcoin koers

Een belangrijke vraag die opkomt in deze discussie is wat de onthulling van een mogelijke link tussen de Amerikaanse overheid en Bitcoin zou betekenen voor de waarde van Bitcoin. Als blijkt dat de overheid nog altijd de 1 miljoen Bitcoin van Satoshi in handen heeft, zou dit mogelijk grote gevolgen kunnen hebben voor de Bitcoin koers. Deze theorie, hoewel nog niet bewezen, geeft zeker stof tot nadenken.

Terwijl deze discussie over de mogelijke oorsprong van Bitcoin aan de gang is, is er ook goed nieuws voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de crypto-wereld. Newsbit en Bitvavo bieden een exclusieve deal. Bij aanmelding ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een geweldige kans voor degenen die willen beginnen met investeren in Bitcoin of andere cryptocurrencies.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.