Is de Bitcoin-trein al vertrokken? Expert geeft advies

PPieter 19 november 2023 07:02

Met de recente stijging van de bitcoin van net boven de $15.000 naar $38.000 vragen velen zich af of het te laat is om te investeren. Onze Bitcoin-expert duikt in deze vraag en analyseert de huidige cryptomarkt.

Te laat voor Bitcoin?

De bitcoin heeft de afgelopen tijd een opmerkelijke stijging ondergaan, wat bij velen de vraag oproept of het nu te laat is om te investeren. Het is belangrijk om de recente geschiedenis van bitcoin in het oog te houden, met in 2016 tot 2018 een stijging van de bitcoin koers van ongeveer $1.000 naar bijna $20.000. Na deze piek volgde een bear markt en een periode van consolidatie, maar na aanzienlijke crashes zagen we vaak ook sterke herstelperiodes.

Ondanks de recente stijging in waarde van de bitcoin is de wereldwijde interesse in de munt volgens zoekopdrachten op Google relatief stabiel gebleven. Dit kan betekenen dat de recente stijgingen niet voortkomen uit een massale instroom van nieuwe investeerders, wat zou kunnen suggereren dat de markt nog niet verzadigd is.

Retailinvesteerders nog niet massaal aan boord

Hoewel er zorgen zijn over verzadiging, zijn er ook aanwijzingen dat er nog steeds ruimte is voor groei. Een van de redenen hiervoor is dat de grote massa, de zogenaamde retailinvesteerders, mogelijk nog niet volledig in de markt zijn gestapt. Historisch gezien hebben we de grootste prijsstijgingen gezien in periodes waarin deze grote groep investeerders actief werd.

Groeiende interesse in Bitcoin ETF's

Een andere indicatie van potentiële groei is de toename in interesse voor bitcoin beursfondsen (ETF’s). Dit kan duiden op een groeiende belangstelling van meer gevestigde financiële spelers in de cryptomarkt, wat verder wijst op de mogelijkheid van voortgezette groei.

Voor wie meer wil weten over investeren in bitcoin of blockchain-technologie, biedt de Bitcoin Consultant een reeks uiterst leerzame cursussen. Er is zelfs een gratis cursus voor beginners! Voor wie verder wil gaan dan alleen leren, zijn er ook diverse diensten beschikbaar.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.