Is de Bitcoin hype over zijn hoogtepunt? - Marktanalyse.

PPieter 12 januari 2024 09:17

Na een piek van 49.000 dollar, begon de Bitcoin koers een daling en staat nu op 46.100 dollar. De euforie lijkt zijn hoogtepunt te bereiken. Is dit het begin van een bearish trend voor Bitcoin?

Strubbelingen voor Bitcoin na ETF lancering

De introductie van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten leek een belangrijke mijlpaal te zijn voor de Bitcoin koers. Met een piek van 49.000 dollar, leek er geen houden aan. Maar de koers is een daling begonnen, momenteel is de Bitcoin koers 46.100 dollar. Het lijkt erop dat de euforie zijn hoogtepunt bereikt. Is dit het begin van het einde voor de opwaartse trend van Bitcoin?

De 'Global Equity Risk-Love' indicator van Bank of America, ook bekend als BOFA, is een uitstekend hulpmiddel om het sentiment binnen de financiële markten te meten. Deze indicator toont het huidige sentiment als een donkerblauwe lijn boven de rode stippellijn. Dit zou volgens de zakenbank een bearish-signaal voor de markt kunnen zijn. Maar hoe zit het met Bitcoin? Bitcoin heeft doorgaans een hoge correlatie met aandelenkoersen en beweegt meestal synchroon met de aandelenmarkt.

Daling in de Fear & Greed Index

De Fear & Greed Index, een gerenommeerde index die specifiek op Bitcoin is gericht, heeft een daling laten zien van 76/100 naar 71/100. Dit geeft aan dat het sentiment rondom Bitcoin sinds gisteren iets is gedaald. Waar er eerder sprake was van 'extreme hebzucht' met een score van 76/100, is er nu alleen nog maar sprake van 'hebzucht' met een score van 71/100. Dit lijkt een indicatie te zijn dat de hype rondom de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten aan het afnemen is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.