Invloed van zwakke Amerikaanse dollar op de Bitcoin koers

PPieter 16 december 2023 10:46

De Amerikaanse dollar zakt naar het laagste niveau in vier maanden, wat mogelijk een positieve invloed heeft op de Bitcoin koers. De dalende Amerikaanse rentes en het groeiende beleid van de Amerikaanse centrale bank kunnen de Bitcoin een boost geven.

Amerikaanse dollar zakt, invloed op Bitcoin?

De stand van de Amerikaanse dollar, die het laagste niveau in vier maanden bereikt heeft, wordt veroorzaakt door de voorspelling dat de Amerikaanse centrale bank binnenkort de rentes zal verlagen. Dit heeft invloed op verschillende economieën, maar de impact op de Bitcoin koers is het meest relevant voor ons.

Inverse relatie tussen Bitcoin en dollar

De relatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar is normaal gesproken omgekeerd; als de waarde van de dollar stijgt, daalt de Bitcoin koers en vice versa. Hoewel deze relatie recentelijk minder sterk is geweest, lijkt het erop dat het veranderende macro-economische beleid in Amerika weer een boost kan geven aan de Bitcoin koers.

Groeiende balans Amerikaanse centrale bank

De balans van de Amerikaanse centrale bank laat voor het eerst sinds augustus weer groei zien, met een toename van 2 miljard dollar. Dit wijst erop dat de centrale bank de economie langzaam weer aan het stimuleren is, wat de Bitcoin koers mogelijk een verdere boost kan geven.

Als je geïnteresseerd bent in het betreden van de wereld van cryptocurrency en misschien zelfs Bitcoin of een andere crypto wilt kopen, dan is dit het moment om je kans te grijpen. Er is momenteel een exclusieve decemberaanbieding beschikbaar, die je toegang geeft tot een bonus bij Bitvavo.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.