Invloed van de aandelenmarkt op de cryptomarkt: hoe redden Bitcoin en altcoins zich?

TTijmen 18 augustus 2023 11:18

Volgens strateeg Benjamin Cowen kan de prestatie van de aandelenmarkt cruciaal zijn voor de toekomst van de cryptomarkt. Vooral altcoins kunnen het moeilijk krijgen als de aandelenmarkten blijven dalen, wat kan leiden tot een 'risk-off' klimaat.

Aandelenmarkt als bepalende factor

Benjamin Cowen, een populaire strateeg in de cryptowereld, stelt dat de toekomst van de cryptomarkt sterk afhankelijk kan zijn van de aandelenmarkt. Wanneer de aandelenmarkt blijft dalen, kunnen altcoins daar het slachtoffer van worden. In zo'n 'risk-off' klimaat kunnen handelaren besluiten hun geld terug te trekken of aan de zijlijn te blijven staan om op lagere koersen te wachten.

Ook Bitcoin kan risico lopen

Hoewel Benjamin Cowen bekend staat om zijn vertrouwen in Bitcoin, waarschuwt hij dat ook Bitcoin niet immuun is voor de dalingen in de aandelenmarkt. Wanneer de S&P 500 blijft dalen, kan de waarde van Bitcoin volgens Cowen onder het belangrijke 20-weeks gemiddelde komen te liggen en daar in de maanden augustus en september mogelijk blijven.

Altcoins kunnen het zwaarder krijgen

Cowen is van mening dat altcoins in de nabije toekomst mogelijk minder goed zullen presteren dan Bitcoin. Momenteel ligt de dominantie van Bitcoin volgens Cowen boven de 50 procent. Hij stelt ook dat de daadwerkelijke accumulatie van altcoins pas begint wanneer die dominantie 60 procent heeft bereikt.

De huidige correctie in de Bitcoin koers is volgens Cowen geen reden tot paniek. Als hij kijkt naar de trends rond voorgaande halvings, dan zijn correcties van 40 tot 50 procent volgens hem niet ongewoon. Daarom hoeven we ons volgens Cowen geen zorgen te maken over Bitcoin, al waarschuwt hij wel dat het voor altcoins een lastige periode kan worden.

Er is goed nieuws voor degenen die de cryptowereld willen betreden. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, hebben onze lezers de kans om 10 euro gratis aan crypto te krijgen en geen handelskosten te betalen over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.