Investeringsveteraan voorspelt mogelijke correctie in Bitcoin koers

PPieter 20 augustus 2023 11:27

Peter Brandt, een bekende naam in de investeringswereld, waarschuwt dat Bitcoin mogelijk zijn bullish momentum zou kunnen verliezen. Hij stelt dat een daling onder de $24.800 fataal kan zijn voor de cryptomunt.

Brandt waarschuwt voor verlies bullish momentum

Peter Brandt, een gerespecteerd figuur in de wereld van cryptocurrency, heeft een waarschuwing afgegeven voor het toekomstige pad van Bitcoin. Volgens hem kan de cryptomunt zijn bullish momentum verliezen als de koers daalt tot onder de $24.800. Brandt, die eerder juist de top van Bitcoin in 2017 voorspelde, ziet nu een potentiële neerwaartse trend in de koers.

Momenteel is de koers van Bitcoin $26.000. Dit is nog steeds boven de gevaarlijke grens van $24.800, waar Brandt voor waarschuwt. Echter, gezien de recente schommelingen in de markt, is het niet ondenkbaar dat deze grens in de nabije toekomst getest kan worden.

Herstel vereist bijna $3.000 stijging

Om de trendlijn, die Bitcoin sinds begin 2023 in een opwaartse trend hield, te herstellen, moet de munt bijna $3.000 stijgen vanaf de huidige koers. Dit lijkt een lastige opgave, maar de toekomst van de cryptomarkt blijft altijd onzeker en volatiel.

Geen direct gevaar onder $24.800

Hoewel de situatie voor Bitcoin momenteel precair lijkt, is er nog geen direct gevaar zolang de koers boven de $24.800 blijft. Mocht de munt echter onder dit niveau zakken, dan zou het bearish scenario van Brandt in werking kunnen treden. Het blijft dus zaak om de ontwikkelingen op de voet te volgen.

Positieve vooruitzichten voor 2024

Hoewel 2023 misschien een onzekere tijd is voor Bitcoin, zijn er positieve vooruitzichten voor 2024. Zo staat in april de Bitcoin Halving op de agenda, een gebeurtenis die traditioneel leidt tot een stijging in de waarde van de munt. Daarnaast kunnen we mogelijk ook de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF verwachten.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, biedt Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen van Europa, een speciale deal aan. Nieuwe leden kunnen profiteren van een bonus van €10,- en geen handelskosten over hun eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.