Investeringsgolf in Bitcoin: ETF's populairste keuze voor grote investeerders

PPieter 18 juli 2023 11:07

Grote investeerders lijken massaal hun toevlucht te zoeken in Bitcoin-ETF's. Dit komt naar voren uit recente gegevens waaruit blijkt dat de instroom in deze investeringsfondsen een grote groei doormaakt, vergelijkbaar met de piek in 2021.

Groeiende instroom in Bitcoin-investeringsfondsen

De laatste tijd zien we een opmerkelijke trend: er stroomt steeds meer geld naar bitcoin-investeringsfondsen. Recentelijk was de instroom zelfs de grootste sinds 2022. Deze opwaartse trend laat zien dat investeerders steeds meer vertrouwen krijgen in het potentieel van Bitcoin en investeringsproducten die op deze cryptocurrency zijn gebaseerd.

Bitcoin ETF's winnen aan populariteit

Een van de meest populaire investeringsproducten op dit moment zijn de Bitcoin ETF's. Deze fondsen hebben de afgelopen vier weken een instroom van 742 miljoen Amerikaanse dollar gezien. Dit is de grootste groei sinds het vierde kwartaal van 2021, wat laat zien dat Bitcoin ETF's weer aan populariteit winnen onder investeerders.

Als we kijken naar de geografische verdeling van de investeringen, komt het grootste deel uit Noord-Amerika. Uit recente gegevens blijkt dat 109 miljoen dollar van de investeringen afkomstig was uit de Verenigde Staten en 28 miljoen dollar uit Canada. Het lijkt er dus op dat voornamelijk Noord-Amerikaanse investeerders hun geld in Bitcoin ETF's steken.

Crypto ETF's als toevluchtsoord

Een interessant detail is dat deze investeringsproducten op basis van cryptocurrencies, zoals Bitcoin ETF's, door investeerders worden gezien als een soort toevluchtsoord. Ondanks de vele problemen en uitdagingen op het gebied van beleid en regelgeving, blijven investeerders deze producten zien als een veilige en betrouwbare investeringsoptie. Het handelsvolume van deze ETF's steeg zelfs tot 2,3 miljard dollar, een verdubbeling van het jaarlijkse gemiddelde.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.