Institutionele beleggers kiezen steeds vaker voor altcoins, zegt CoinShares

PPieter 1 augustus 2023 19:08

Ondanks de aanhoudende uitstroom in de cryptomarkt, blijkt uit het laatste rapport van de digitale vermogensbeheerder CoinShares dat institutionele beleggers steeds optimistischer worden over altcoins.

Vaststelling van CoinShares: instroom digitale activa

Volgens de laatste Digital Asset Fund Flows Weekly Report van CoinShares, is er gedurende de eerste helft van 2023 bijna een half miljard aan digitale activa binnengekomen. Ondanks een kleine uitstroom van in totaal 21 miljoen dollar vorige week, blijven de handelsvolumes voor investeringsproducten voor digitale activa relatief stabiel.

CoinShares merkt op dat de meerderheid van de uitstroom, namelijk meer dan 90%, afkomstig was van Bitcoin. Dit wijst erop dat beleggers winst hebben genomen de afgelopen weken. Bovendien leden short-BTC-producten, die profiteren als de prijs van Bitcoin daalt, hun 14e week van uitstroom op rij.

Toenemende instroom in diverse altcoins

Terwijl Bitcoin en sommige van zijn grootste rivalen, zoals Ethereum en Avalanche, te maken hadden met uitstroom, zagen andere altcoins juist instroom. Cardano, Solana en XRP genoten respectievelijk een instroom van $0,64 miljoen, $0,6 miljoen en $0,5 miljoen. Dit wijst op een toenemende interesse van beleggers in deze altcoins.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.