Indonesië lanceert nationale crypto exchange: een boost voor mondiale adoptie

PPieter 22 juli 2023 18:41

Indonesië heeft zijn eigen nationale crypto exchange geopend, waarmee het de enige legale plek wordt om in het land in digitale assets te handelen. Gezien de enorme populariteit van crypto onder de Indonesische bevolking, kan deze stap een katalysator zijn voor wereldwijde crypto-adoptie.

Nationale crypto exchange geopend in Indonesië

De Indonesische overheid heeft de lancering van een nationale crypto exchange aangekondigd, een platform dat exclusief is bedoeld voor het verwerken van lokale crypto-transacties. Dit unieke platform, dat nauw verbonden is met de ontwikkelingen op de internationale markten, zal de enige wettelijk toegestane plek in het land zijn voor het handelen in digitale assets. Het uitrollen van deze nationale crypto exchange benadrukt de erkenning van de Indonesische overheid voor cryptohandel en de potentie van de digitale economie.

De ontwikkeling van de nationale crypto exchange

De plannen voor het opzetten van een nationale crypto exchange in Indonesië zijn al sinds 2021 in de maak. Oorspronkelijk was de lancering van het platform gepland voor eind 2022, maar de afronding van het project nam iets meer tijd in beslag dan verwacht. Met de opening ervan zal het nu dienen als een soort overkoepelende exchange die geregistreerde crypto-exchanges in staat stelt om Indonesische klanten te bedienen.

Explosieve groei van crypto-gebruik in Indonesië

Ondanks het feit dat Indonesië wellicht niet de eerste naam is die in je opkomt bij het denken aan crypto, is digitaal geld enorm populair in dit Zuidoost-Aziatische land. Naar schatting maken ongeveer 17 miljoen mensen in het land gebruik van crypto-assets. Dat is evenveel als de totale bevolking van Nederland. Met de lancering van de nationale crypto-exchange zal de populariteit van crypto in Indonesië naar verwachting nog verder stijgen.

Het gebruik van crypto is niet alleen populair onder de Indonesische bevolking, maar het land staat ook hoog in de wereldwijde ranglijsten als het gaat om crypto-adoptie. Vorig jaar stond Indonesië in de top 20 van landen, waarbij het vooral hoge scores behaalde op het gebied van peer-to-peer transacties. Dit onderstreept hoe crypto een essentiële rol speelt bij het faciliteren van financiële transacties in dit land, en hoe het potentieel heeft om dat nog steeds te groeien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.