Hoop voor Bitcoin-stieren: het cruciale niveau dat BTC moet behouden

PPieter 29 juli 2023 17:11

De Bitcoin-prijs beweegt traag en de markt lijkt vlak te zijn, wat niet ongebruikelijk is tijdens de zomervakantie. Toch zijn er twee bullish scenario's in beeld, hoewel het ene een diepere correctie voorziet dan het andere. De sleutel ligt bij het behouden van bepaalde prijsniveaus.

Zomervakantie beïnvloedt Bitcoin-koers

Tijdens de zomermaanden zien we vaak een vertraging in de beweging van de Bitcoin-prijs. De markt wordt vlakker, deels omdat mensen met andere dingen bezig zijn en niet altijd de mogelijkheid hebben om de hele dag achter hun computer te zitten. Dit is een normale trend en er is geen reden tot zorgen. De markt zal waarschijnlijk weer opleven naarmate de zomer vordert.

Er zijn momenteel twee mogelijke scenario's voor de Bitcoin-prijs. Het eerste scenario, hoewel mogelijk onwaarschijnlijk vanwege de huidige neerwaartse trend, zou een stijging zien na een fase van zijwaartse prijsbeweging, mogelijk tot $32.400 of hoger. Een belangrijke factor voor dit scenario is het behoud van de maandag's low op $28.851. Het tweede scenario, hoewel minder gunstig vanwege het risico op invalidatie van een bullish trend, zou een sterke stijging, gevolgd door een langzame daling en vervolgens een nieuwe stijging naar nieuwe hoogtepunten zien.

Het cruciale prijsniveau voor Bitcoin's bullish scenario's

Om de bullish scenario's te behouden, is het cruciaal dat de Bitcoin-prijs niet onder de $24.779 daalt. Als dit wel gebeurt, zullen de bullish scenario's waarschijnlijk van tafel zijn en kan de markt een langere periode van neerwaartse trend tegemoet gaan. Het blijft daarom essentieel om de markt nauwlettend in de gaten te houden, vooral de ontwikkeling van de Bitcoin-prijs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.