Hong Kong geeft groen licht aan crypto: Een katalysator voor Ripple (XRP)?

PPieter 7 augustus 2023 23:31

Een belangrijke stap in de crypto-wereld: Hong Kong heeft officieel licenties afgegeven aan bedrijven die in digitale valuta handelen. Dit kan volgens Forbes een enorme impact hebben op de markt voor Ripple's XRP.

Licenties voor crypto-handel in Hong Kong

Een mijlpaal in de wereld van cryptocurrencies: Hong Kong heeft officiële 'licenties' afgegeven aan bedrijven die handelen in digitale munten. Dit betekent dat deze bedrijven nu formeel toestemming hebben om te opereren. Volgens Forbes kan deze ontwikkeling een significante invloed hebben op de markt voor Ripple's XRP en andere digitale valuta.

Forbes voorspelt een grote geldstroom naar XRP

Forbes heeft een opmerkelijke voorspelling gedaan. Er zou mogelijk een extra $15 biljoen kunnen vloeien naar de XRP-markt via exchange-traded funds. Dit enorme bedrag kan significante veranderingen teweegbrengen in de dynamiek van de XRP-markt.

HashKey en OSL ontvangen eerste licenties

Forbes meldt dat de bedrijven die de licenties ontvingen nu in de schijnwerpers staan. HashKey en OSL, twee van deze bedrijven, waren de eersten die ze ontvingen. Met deze vergunningen kunnen deze bedrijven nu diensten aanbieden aan particulieren in Hong Kong, waar ze voorheen alleen mochten werken met professionele beleggers.

Jeremy Allaire, CEO van Circle, geeft aan dat er een groeiende vraag is naar digitale munten in Azië, en specifiek in China en Hong Kong. Als meer mensen in deze landen beginnen te handelen in XRP, zou dit de prijs van de munt kunnen verhogen.

Voor degenen die nieuw zijn in de crypto-wereld en overwegen om Bitcoin of een andere crypto te kopen, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, één van de meest gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, krijgen lezers een exclusieve aanbieding. Door je aan te melden bij Bitvavo via de button hieronder, ontvang je niet alleen €10 gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste €10.000 aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.