Hoe zal de verwachte val van de euro invloed hebben op Bitcoin?

PPieter 17 oktober 2023 20:37

Grote Wall Street banken zoals JPMorgan en Citibank voorspellen een enorme daling van de euro tegen de dollar. In deze context wordt geanalyseerd hoe dit de koers van Bitcoin kan beïnvloeden.

Voorspelde daling van de euro

De zwaargewichten van Wall Street, zoals JPMorgan en Citibank, vrezen een sterke daling van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Op dit moment krijg je nog 1,0559 dollar voor je euro, maar deze banken voorspellen een val van de euro tot gelijk aan de dollar. Dit zou te wijten zijn aan verschillende factoren, waaronder conflicten in het Midden-Oosten die de prijs van geïmporteerde energie opdrijven en hogere rentes die de groei van de economie van de Eurozone belemmeren.

De euro toont momenteel zwakte en men vraagt zich af wat dit betekent voor de Bitcoin koers. De euro is sinds de zomer al stevig aan het dalen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, een trend die lijkt voort te zetten. De economie van de Eurozone kwakkelt al, met de verwachting dat de Duitse economie dit jaar met 0,4 procent zal krimpen. Daarnaast zorgt het conflict tussen Israël en Hamas voor hogere energieprijzen, wat extra druk legt op de al aangetaste Eurozone economie.

Spot Bitcoin ETF als wildcard

In deze context is de mogelijke goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF een wildcard voor Bitcoin. Gisteren kregen we een voorproefje van wat er kan gebeuren als dit daadwerkelijk gebeurt, dankzij het nep-nieuws van Cointelegraph. Het werd meteen duidelijk dat de daadwerkelijke goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF kan leiden tot een enorme koersexplosie. Dit is iets om in gedachten te houden voor de komende maanden en het moment dat de daadwerkelijke goedkeuring wel zal plaatsvinden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.