Hoe kan de aankomende dinsdag de Bitcoin koers beïnvloeden?

PPieter 15 oktober 2023 20:31

De geopolitieke spanningen en economische ontwikkelingen kunnen komende dinsdag een grote impact hebben op de Bitcoin koers. Vooral de retail-verkopen in de VS zijn een factor om rekening mee te houden.

Geopolitieke spanningen beïnvloeden economie

De wereldwijde geopolitieke spanningen hebben een nadelige invloed op de economische vooruitzichten van de Verenigde Staten. Dit wordt versterkt door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank haar reeks van renteverhogingen zal stopzetten. Deze prognose wordt ondersteund door de aanhoudende inflatie in de VS, die koppiger blijkt te zijn dan gehoopt. De rente zal naar verwachting op hetzelfde niveau blijven, zoals aangekondigd op 1 november.

Komende dinsdag is mogelijk een cruciaal moment voor de Bitcoin koers, aangezien de cijfers van de retail-verkopen in de VS bekend zullen worden gemaakt. Op dit moment is er een 33 procent kans op een nieuwe renteverhoging van 0,25 procent, maar als de retail-verkopen zwakte tonen, kan dit percentage dalen. De retail-verkopen kunnen een boost krijgen door hogere autoverkopen en benzineprijzen, maar zonder deze factoren kan er een veel zwakker rapport overblijven.

De impact van renteverhogingen op Bitcoin

Als de retail-verkopen inderdaad tegenvallen en een zwak rapport opleveren, vermindert dit de kans op extra renteverhogingen. Dit kan leiden tot een vertraging of stagnatie van de economische groei en vermindert de opwaartse druk op de inflatie. Het is riskant voor de Amerikaanse centrale bank om de rente te verhogen wanneer de economie onder druk staat. Een stabilisatie van de economie heeft over het algemeen de voorkeur boven het bestrijden van inflatie. Voor de Bitcoin koers zou het gunstig zijn als extra renteverhogingen achterwege blijven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.