Hoe het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve Bitcoin kan beïnvloeden

PPieter 24 juli 2023 11:27

De Bitcoin koers blijft onder druk staan, met het oog op het aanstaande rentebesluit van de Federal Reserve. Hoe zal dit de toekomst van Bitcoin beïnvloeden? Dit artikel geeft een diepgaande analyse.

Bitcoin onder druk

De afgelopen tijd hebben we gezien dat de koers van Bitcoin onder druk staat. Het heeft de neiging om onder de $30.000 te blijven, wat duidt op een dalende trend en verlies van momentum. Dit kan erop wijzen dat de stieren hun grip op de markt verliezen. Maar wat veroorzaakt deze neerwaartse druk op Bitcoin?

Nieuw rentebesluit Federal Reserve

De Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, komt op woensdag bijeen voor een nieuw rentebesluit. Er wordt verwacht dat ze opnieuw zullen kiezen voor een renteverhoging van 0,25 procent. Dit zou betekenen dat de rentepauze, die vorige maand op 14 juni begon, al weer afgelopen is. Dit besluit kan grote invloed hebben op de financiële markten, en dus ook op Bitcoin.

Naast het rentebesluit van de Federal Reserve zijn er nog andere belangrijke macro-economische gegevens die deze week bekend worden gemaakt en die invloed kunnen hebben op Bitcoin. Onder andere het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de bekendmaking van het BBP voor de Verenigde Staten van het tweede kwartaal van 2023. Verder zijn er ook nog bedrijven uit de S&P 500 die hun kwartaalcijfers presenteren. Al deze factoren kunnen zowel een positieve als negatieve invloed hebben op de koers van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.