Hoe de wankelende Amerikaanse economie de Bitcoin kan beïnvloeden

TTijmen 27 november 2023 10:16

De Amerikaanse economie staat onder druk vanwege stijgende rentes, wat invloed kan hebben op de Bitcoin koers. Met toenemende wanbetalingen door bedrijven en dreigende werkloosheid, wat betekent dit voor Bitcoin?

Hoge rentes drukken Amerikaanse economie en Bitcoin

Het lijkt erop dat Amerikaanse bedrijven het steeds moeilijker hebben om de hoge rentes bij te houden. Dit legt druk op de Amerikaanse economie en kan ook de Bitcoin koers beïnvloeden. Sinds de Amerikaanse centrale bank in maart 2022 begon met het verhogen van de rente, is het aantal bedrijven dat niet meer aan zijn schuldverplichtingen kan voldoen gestegen van 1 naar 5 procent. Wat dit betekent voor de Bitcoin koers is nog maar de vraag, maar het lijkt erop dat we alerter moeten zijn.

De dreiging van een stijgend aantal wanbetalingen onder Amerikaanse bedrijven zou kunnen leiden tot een significante stijging van de werkloosheid en dus mogelijk een recessie. De impact hiervan wordt duidelijk zichtbaar in de onderstaande grafiek. De bedrijven die in de donkerblauwe lijn worden weergegeven, voorzien in totaal 11 miljoen Amerikanen van een baan. De bedrijven achter de groene lijn zijn goed voor 8 miljoen werknemers. Gigantische ontslagrondes zouden in 2024 waarschijnlijk zijn, volgens The Kobeissi Letter op Twitter.

Bitcoin koers kwetsbaar voor Amerikaanse recessie

Voor de Bitcoin koers betekent deze situatie vooral dat we voorzichtig moeten zijn. Het zou jammer zijn als de Amerikaanse economie nu in de problemen komt terwijl de Bitcoin koers het juist extreem goed doet. We hebben eindelijk weer een bullish momentum te pakken en met de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF en de volgende halving in aantocht, staan er nog veel positieve ontwikkelingen op het programma. Een recessie zou (vooral op de korte termijn) roet in het eten kunnen gooien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.