Hoe de potentiële Ethereum ETF de crypto-industrie kan hervormen

PPieter 19 augustus 2023 18:41

Het langverwachte Ethereum (ETH) futures beursfonds, ook wel bekend als ETF, zou op handen zijn. Deze ontwikkeling kan grote gevolgen hebben voor de status van Ethereum en een belangrijke stap zijn in de adoptie en erkenning van cryptovaluta.

Vooruitzicht op Ethereum futures ETF

Er is sprake van een mogelijke goedkeuring van een Ethereum (ETH) futures beursfonds, oftewel een ETF. Volgens berichten van Bloomberg zou dit beursfonds er vrijwel zeker komen. Niet te verwarren met een spot ETF, is een futures ETF bedoeld voor speculatie op koersstijgingen of dalingen, en investeert niet direct in de onderliggende activa. Hoewel het anders werkt dan een spot ETF, is het belang van een futures ETF niet te onderschatten.

Het balletje begint te rollen voor Ethereum na alle hype rondom een Bitcoin (BTC) spot ETF. Meer dan tien financiële instellingen, waaronder Volatility Shares, Bitwise en Proshares, hebben een aanvraag ingediend voor een Ethereum futures ETF. Hoewel het niet zeker is of alle aanvragen zullen worden goedgekeurd, gaat het gerucht dat er 'een paar' voor oktober het groene licht zullen krijgen.

Mogelijke statusverandering voor Ethereum

Als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een Ethereum futures ETF goedkeurt, kan dit grote gevolgen hebben. Volgens crypto-analist Adam Cochran kan deze goedkeuring een erkenning van de SEC zijn dat Ethereum geen effect is. In plaats daarvan zou Ethereum als een commodity worden gezien, vergelijkbaar met goud, zilver en Bitcoin, en zou dan onder het toezicht van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vallen.

Impact op de gehele crypto-industrie

De goedkeuring van een Ethereum futures ETF zou niet alleen gevolgen hebben voor Ethereum zelf, maar kan ook een grote stap zijn voor de gehele crypto-industrie. Het markeert een belangrijke ontwikkeling in de erkenning en adoptie van cryptovaluta. Ondanks dit positieve nieuws, werd de koers van Ethereum deze week naar beneden getrokken door een rode markt, waarbij de waarde met meer dan 10% daalde.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.