Hoe Bitcoin Miners in Texas Miljoenen Krijgen om de Stekker Eruit te Trekken

PPieter 8 september 2023 23:07

In een controversiële maar strategische zet betaalde de overheid van Texas Bitcoin miners tot 31 miljoen dollar om hun operaties tijdelijk te staken tijdens een hittegolf. Maar wat zit er achter deze opmerkelijke beslissing? Ontdek het belang van de 'Power Credits' en 'Demand Response Credits' en hoe deze de balans van vraag en aanbod in de energiemarkt kunnen beïnvloeden.

Betaling voor afkoppeling tijdens stroompieken

Gedurende intensieve hittegolven en andere situaties waarin de vraag naar elektriciteit piekt, biedt de Texaanse overheid 'Power Credits' en 'Demand Response Credits' aan Bitcoin miners. Het idee hierachter is dat miners hun energie-intensieve machines uitschakelen om zo te helpen de vraag naar en het aanbod van energie in balans te brengen. Hoewel dit controversieel is, kan deze strategie helpen om black-outs en andere energieproblemen te voorkomen.

In augustus, tijdens een hittegolf in Texas, verdiende het beursgenoteerde Bitcoin mining bedrijf Riot maar liefst 31 miljoen dollar door simpelweg hun machines uit te zetten. Dit bedrag, bestaande uit 'Power Credits' en 'Demand Response Credits', overtrof ruimschoots de 8,6 miljoen dollar die ze verdienden met de verkoop van Bitcoin. Ondanks dat ze minder Bitcoins hebben verkocht en de Bitcoin koers is gedaald, is het netto aantal BTC op hun balans gegroeid dankzij deze credits.

Stabilisatie van het elektriciteitsnetwerk

Hoewel de maatregel om Bitcoin miners te betalen voor het stopzetten van hun operaties tot veel frustratie heeft geleid in economische en politieke kringen, heeft deze een belangrijk praktisch nut. Het helpt om het elektriciteitsnetwerk te stabiliseren door schommelingen in vraag en aanbod te beperken. Tijdens een hittegolf bijvoorbeeld draaien airconditioners overdag op volle toeren, terwijl de vraag 's avonds sterk afneemt. Dit kan resulteren in problemen voor het elektriciteitsnet. Door Bitcoin miners tijdelijk uit te schakelen kan het netwerk beter omgaan met deze pieken en dalen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.