Hoe Bitcoin dit jaar 58 duizend mensen tot miljonair maakte

TTijmen 13 november 2023 15:16

Dankzij een forse stijging in koers heeft Bitcoin dit jaar het leven van meer dan 58 duizend mensen drastisch veranderd door hen tot miljonair te maken. Hieronder een overzicht van hoe dit fenomeen zich heeft ontwikkeld.

Verdubbeling van de bitcoin-koers

Het jaar begon met een sterke stijging van de Bitcoin-koers, die sinds de start meer dan verdubbeld is. Deze prijsstijging heeft niet alleen de investeringswereld veranderd, maar heeft ook de levens van vele individuen beïnvloed, waardoor hun dromen om een Bitcoin-miljonair te worden werkelijkheid zijn geworden.

Minder BTC nodig om miljonair te worden

Aan het begin van het jaar, toen de Bitcoin-koers op ongeveer $16.500 stond, zou je 60,61 BTC nodig hebben gehad om jezelf een Bitcoin-miljonair te kunnen noemen. Maar dankzij de aanzienlijke stijging van de koers dit jaar, heb je nu slechts 27,03 BTC nodig om dezelfde prestatie te behalen.

Explosieve stijging van bitcoin-miljonairs

Volgens gegevens van BitInfoCharts waren er op de eerste dag van het jaar 23.795 wallets die ten minste 1 miljoen dollar aan BTC hadden. Nu zijn er maar liefst 81.882 wallets die aan deze voorwaarde voldoen, wat een toename van ongeveer 244 procent betekent.

Ondanks deze enorme toename in het aantal Bitcoin-miljonairs, blijft het bezit van 1 miljoen dollar aan Bitcoin voor veel mensen een onbereikbare doelstelling. Echter, een iets realistischer doel voor veel Bitcoin-fanaten is het bezit van één volledige Bitcoin, ook wel 'wholecoiners' genoemd.

Het aantal 'wholecoiners' is gestaag toegenomen en er zijn momenteel meer dan 1 miljoen van deze Bitcoin-bezitters, wat een stijging van 4% ten opzichte van het begin van het jaar betekent. De grootste toename in het aantal 'wholecoiners' sinds 2018 vond plaats tussen april en december vorig jaar, toen veel investeerders profiteerden van de enorme prijsdaling van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.