Hoe beïnvloedt de Ripple rechtszaak de cryptomarkt en welke tokens zijn interessant voor de zomer?

PPieter 27 juli 2023 06:42

De recente overwinning van Ripple in de rechtszaak tegen de Securities & Exchange Commission (SEC) zorgde voor opschudding in de cryptowereld. Niet alleen de XRP-token kende een flinke stijging, ook andere altcoins profiteerden hiervan. In dit artikel duiken we in de implicaties van deze zaak en belichten we enkele cryptoprojecten met potentieel voor de zomer.

Impact van de Ripple rechtszaak op XRP

Ripple's recente gedeeltelijke overwinning in de rechtszaak tegen de Securities & Exchange Commission (SEC) zorgde voor een flinke boost in de koers van de XRP-token. Hoewel de token de $1 niet bereikte en onderging aan een correctie, blijft de koers zich rond een waarde van $0,70 bevinden. Dit betekent een stijging van meer dan 40% over de afgelopen 30 dagen en meer dan 107% sinds het begin van dit jaar. De uitspraak van de rechter dat er geen investeringscontract was aangegaan bij de verkoop van XRP-tokens aan particuliere investeerders, werd als een grote overwinning gezien.

Ripple's overwinning geeft hoop aan andere altcoins

Het succes van Ripple in de rechtszaak had ook een positieve impact op andere cryptotokens, met name altcoins die eerder door de SEC als effecten waren geclassificeerd. Deze altcoins, waaronder grote namen als Cardano en Solana, wisten te herstellen na de uitspraak. De recente rechtszaken van de SEC tegen Binance en Coinbase, waarin meerdere altcoins als effecten werden geclassificeerd, hadden tot grote verliezen geleid. Na de uitspraak in de Ripple-zaak is er echter een hernieuwd vertrouwen dat deze altcoins een classificatie als effecten kunnen vermijden.

Naast gevestigde altcoins, lijken ook nieuwe cryptoprojecten te kunnen profiteren van de uitspraak in de SEC tegen Ripple-zaak. Investeringen in presales worden vaak als risicovol beschouwd, maar de potentiële winsten kunnen enorm zijn. Door het toegenomen vertrouwen onder investeerders, neemt ook hun bereidheid om risico's te nemen toe. Dit is te zien in het succes van verschillende presales. Hier bespreken we enkele van de meest veelbelovende nieuwe crypto-projecten die profiteren van deze trend.

Nieuwe crypto-projecten om in de gaten te houden

Er zijn een aantal nieuwe cryptoprojecten die bijzondere aandacht verdienen. Evil Pepe Coin is momenteel een van de populairste nieuwe tokens, met een succesvolle presale dankzij een ervaren team en brede steun van bekende influencers en crypto nieuws outlets. BTC20 wordt soms 'Bitcoin op Ethereum' genoemd en biedt een duurzamer alternatief voor de originele Bitcoin. Wall Street Memes heeft al meer dan $17,6 miljoen opgehaald tijdens zijn presale en heeft een grote gemeenschap van particuliere investeerders. Launchpad XYZ is een nieuw project dat een brug wil vormen tussen de Web2 en Web3 wereld. Ten slotte is yPredict bezig met de ontwikkeling van een AI-gestuurd voorspellingssysteem voor de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.