Hoe beïnvloedt de macro-economische data van deze week de Bitcoin koers?

PPieter 6 augustus 2023 18:11

De Bitcoin koers kan sterk beïnvloed worden door macro-economische data. Deze week staan de inflatiedata van de Amerikaanse economie centraal en kan zowel positief als negatief nieuws gevolgen hebben voor de cryptomunt.

Verwachte recessie blijft uit

Ondanks de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank, is een verwachte recessie tot nu toe uitgebleven. Economen waren van mening dat de drastische maatregelen van de bank al tot een economische neergang hadden moeten leiden. Echter, de huidige economische situatie blijft stabiel, wat mogelijk een gunstig effect kan hebben op de Bitcoin koers.

Ondanks de economische druk, heeft de Amerikaanse economie verrassend goed gepresteerd. Het bruto binnenlands product (BBP) groeide met 2,4% in het tweede kwartaal van 2023, wat veel sterker is dan de verwachte groei van 1,8%. Deze gunstige economische omstandigheden kunnen een positieve uitwerking hebben op de Bitcoin koers.

Inflatiecijfers als voorspeller voor Bitcoin

De belangrijkste macro-economische data van de komende week zijn de inflatiecijfers van de Amerikaanse economie. Deze cijfers kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de Bitcoin koers. Met name de consumentenprijsindex (CPI) en kerninflatie (CPI - exclusief voedsel en energieprijzen) worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Eerste inflatiecijfers op komst

De eerste sets inflatiedata, te weten de consumentenprijsindex (CPI) en de kerninflatie, worden verwacht deze week. De vorige CPI kwam binnen op 3,0%, waardoor de nieuwe cijfers met veel belangstelling worden tegemoet gezien. Een toename of afname van de inflatie kan een reflectie zijn op de Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.