Historische vooruitgang voor crypto in VS na aanname van nieuwe wetten

PPieter 27 juli 2023 17:47

De Amerikaanse House of Financial Services Committee heeft twee historische crypto-wetten aangenomen die eindelijk wettelijke duidelijkheid zullen verschaffen aan de crypto sector. Dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van cryptocurrency in de Verenigde Staten.

Eerste wet bepaalt registratie voor crypto-bedrijven

De Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act, een van de twee aangenomen crypto-wetten, schept eindelijk duidelijkheid voor crypto-bedrijven in de VS. Volgens deze wet moeten ze zich registreren bij de Securities and Exchange Commission (SEC) of de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Bovendien legt de wet een proces vast voor bedrijven om te bewijzen dat hun projecten voldoende gedecentraliseerd zijn, zodat ze hun digitale valuta als digitale goederen kunnen registreren bij de CFTC.

Tweede wet vereenvoudigt werking voor blockchain bedrijven

De tweede aangenomen wet, de Blockchain Regulatory Certainty Act, is gericht op het vergemakkelijken van de bedrijfsvoering voor blockchain ontwikkelaars en dienstverleners in de VS. Dit omvat crypto miners en decentralized finance (DeFi) platformen. De aanname van deze wet is volgens Tom Emmer, een politicus en crypto voorstander, een 'reusachtige overwinning'.

Ondanks de overwinningen voor de crypto sector, werden niet alle voorgestelde wetten aangenomen. The Digital Assets Market Structure wet, die volgens critici te veel ten gunste van de crypto sector zou zijn en bestaande richtlijnen zou negeren, werd niet aangenomen. De tegenstanders stellen dat de wetten een evenwicht moeten vinden tussen de belangen van de industrie en de financiële toezichthouders.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.