Het invloedrijke geld van de cryptowereld: Winklevoss tweeling doneert miljoenen aan pro-crypto lobby

TTijmen 22 februari 2024 07:02

De invloedrijke Winklevoss tweeling heeft $4,6 miljoen gedoneerd aan de Amerikaanse pro-crypto lobbyorganisatie PAC Fairshake, te midden van de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen. De acties van deze organisatie worden steeds relevanter nu de crypto sector een steeds belangrijkere rol speelt in de politiek.

Grote donaties aan PAC Fairshake

Tyler en Cameron Winklevoss, beter bekend als de Winklevoss tweeling, hebben een donatie van 4,6 miljoen dollar gemaakt aan PAC Fairshake, een Amerikaanse lobbyorganisatie die zich inzet voor de belangen van de crypto sector. Deze organisatie heeft al eerder aanzienlijke donaties ontvangen van grote namen in de crypto wereld, waaronder de crypto beurs Coinbase en a16z.

Fairshake, de crypto sector en de Amerikaanse verkiezingen

De aankomende Amerikaanse verkiezingen beloven een belangrijk speerpunt te worden voor de crypto sector. Fairshake probeert de politieke invloed van anti-crypto politici te beperken en steunt actief pro-crypto politici. De crypto sector is de laatste jaren flink gegroeid en is nu een belangrijk onderwerp op de politieke agenda van vele Amerikaanse politici.

PAC Fairshake zet zich actief in tegen politici die kritisch staan tegenover de crypto industrie. Onlangs besteedde de organisatie 3,6 miljoen dollar aan het bestrijden van de campagne van senator Katie Porter, een uitgesproken crypto criticus. Naarmate de verkiezingen naderen, neemt het belang en de rol van Fairshake toe, en daarmee ook het aantal en de omvang van de donaties van prominente bedrijven uit de crypto sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.