Herstelt de correlatie tussen Bitcoin en de Nasdaq zich?

PPieter 31 juli 2023 07:41

De Bitcoin koers klimt naar $29.400 en wijst mogelijk op een hernieuwde correlatie met de Amerikaanse Nasdaq 100. Deze correlatie leek de laatste maanden verloren, maar laat nu tekenen van herstel zien.

Bitcoin-Nasdaq correlatie maakt comeback

De koers van Bitcoin is gestegen naar $29.400, wat mogelijk de terugkeer van de correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse Nasdaq 100 aangeeft. Normaal gesproken zien we een sterke correlatie tussen de prijzen van technologie-aandelen en Bitcoin. Hoewel deze correlatie de afgelopen maanden is vervaagd, lijkt het erop dat we nu de eerste tekenen van herstel zien. Dit zou kunnen betekenen dat de markten Bitcoin nog steeds beschouwen als een risico-activum, wat invloed kan hebben op de manier waarop we naar toekomstige koersbewegingen kijken.

Markus Thielen van Matrixport heeft een opmerkelijk advies voor Bitcoin handelaren. In plaats van zich te concentreren op Bitcoin, raadt hij aan om over te schakelen naar bullish call-opties vanwege de huidige lage volatiliteit. Volgens Thielen kunnen handelaren op deze manier hun winsten realiseren en tegelijkertijd profiteren van eventuele toekomstige rally's. Dit advies gaat echter in tegen de overtuigingen van de meeste doorgewinterde Bitcoiners, die Bitcoin zien als een langetermijninvestering in plaats van een handelsactivum.

BlackRock's ETF-aanvraag als mogelijke correlatiefactor

Een mogelijke verklaring voor de terugkerende correlatie tussen Bitcoin en de Nasdaq kan de recente ETF-aanvraag van BlackRock zijn. Door hun steun voor Bitcoin te tonen, kon BlackRock een invloedrijke factor zijn in het herstel van de correlatie. BlackRock's CEO Larry Fink heeft Bitcoin zelfs een 'internationale asset' en een alternatief voor goud genoemd. Dit soort steun van een invloedrijk figuur in de financiële wereld kan een keerpunt zijn in de perceptie van Bitcoin als een legitiem financieel instrument.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.