Herstel Bitcoin ondanks Amerikaans kredietverlies en nieuwe investeringen in zicht

PPieter 2 augustus 2023 10:28

Tegen de verwachtingen in herstelt de Bitcoin koers en komt weer boven de $30.000 uit, ondanks het verlies van de Amerikaanse AAA-kredietwaardigheid. Daarnaast staan er nieuwe investeringen op de horizon.

Onverwachte sprong Bitcoin koers

Ondanks de lage prijs van $28.585 van gisteren en de verwachting van veel analisten dat de Bitcoin koers verder zou dalen, maakte de cryptocurrency een opmerkelijke sprong. De Bitcoin prijs kwam weer even boven de $30.000 uit en tikte bijna $30.050 aan. De bitcoin koers staat nu 2,2% in de plus en de totale marktkapitalisatie komt uit op $574 miljard. De dominantie van Bitcoin is 48,6%.

Het is opvallend dat de stijging van Bitcoin samenviel met het moment waarop de VS zijn hoogste kredietwaardigheid verloor. Kredietbeoordelaar Fitch heeft Amerikaanse staatspapieren van de felbegeerde AAA-beoordeling verlaagt naar AA+. Deze verlaging kwam enigszins onverwacht en kan nadelig uitpakken voor risicovollere activa, zoals Bitcoin. Ondanks dit nieuws, bleek de Bitcoin koers op te veren.

In andere ontwikkelingen wil MicroStrategy, het bedrijf van Michael Saylor dat bekend staat om zijn grote Bitcoin portefeuille, voor $750 miljoen aan MSTR-aandelen verkopen. Het is zeer aannemelijk dat het beursgenoteerde bedrijf dit doet met het oog op het kopen van meer Bitcoin. Dit zet een positieve toon voor de toekomstige koers van Bitcoin.

Coinbase wil Lightning Network implementeren

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, heeft aangekondigd dat ze van plan zijn om het Lightning Network te implementeren. Dit is een laag-2 netwerk dat Bitcoin in staat stelt om veel meer transacties per seconde te verwerken. Dit zou Bitcoin zelfs een bruikbaar betaalmiddel kunnen maken, wat een grote toekomstige stap is voor de cryptocurrency.

Analisten worden weer positief over Bitcoin

Het sentiment onder analisten verandert snel nu de Bitcoin koers weer stijgt. Waar eerder veel analisten geloofden dat Bitcoin naar de $28.000 zou gaan, zo niet lager, zien we nu veel analisten roepen dat Bitcoin op het punt staat om naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt te schieten. Dit toont aan dat het vertrouwen in de cryptocurrency snel herstelt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.