Handelsvolume van Grayscale's bitcoinfonds bereikt nieuw hoogtepunt

PPieter 18 juli 2023 20:21

Het bitcoinfonds van Grayscale ziet een piek in handelsvolume, wat duidt op een hernieuwde interesse van beleggers. Institutionele beleggers vinden hierin een gemakkelijke blootstelling aan bitcoin met een lage beheersvergoeding, zonder de noodzaak om private keys te beheren of zich zorgen te maken over regelgeving.

Handelsvolume van GBTC stijgt

Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) wordt steeds populairder onder beleggers, zo blijkt uit het stijgende handelsvolume. Op 13 juli bereikte het volume een piek van $183 miljoen, een aanzienlijke stijging ten opzichte van het vorige hoogtepunt van $170 miljoen op 20 juni. Dit toont aan dat institutionele beleggers steeds meer interesse tonen in het bitcoinfonds van Grayscale.

Daling van de negatieve premie

Een andere belangrijke ontwikkeling is de daling van de negatieve premie van GBTC. Sinds vorige maand, toen de negatieve premie bijna -50% bedroeg, is deze gedaald tot -26%. Dit betekent dat beleggers minder betalen dan de intrinsieke waarde van de bitcoins die in het fonds worden aangehouden. Het stijgende handelsvolume en de dalende negatieve premie duiden op een toenemende interesse en vertrouwen van beleggers in het GBTC.

Tegelijkertijd is er een groeiende vraag naar een spotmarkt ETF (Exchange Traded Fund), omdat deze de spotprijs van bitcoin volgt zonder afwijking in prijsontwikkeling. Een dergelijke ETF zou een verder alternatief bieden voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan bitcoin zonder de noodzaak om te handelen in de daadwerkelijke cryptocurrency.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.