‘Grote Reset’ scenario kan tot harde crash van Bitcoin koers leiden

PPieter 13 oktober 2023 20:02

Volgens Bloomberg-analist Mike McGlone kan de koers van Bitcoin hard crashen in een ‘Grote Reset’ scenario. Hij voorziet dat de koers verder zal dalen, ondanks de recente stijgingen.

Onzekerheid over de Bitcoin koers

Ondanks een sterke stijging sinds het begin van het jaar, blijft de toekomst van Bitcoin onzeker. Mike McGlone, een gerenommeerde macro-economische analist bij Bloomberg, is allesbehalve positief over de huidige status van Bitcoin. Hij voorspelt niet alleen een daling van de Bitcoin koers, maar verwacht ook een dalende trend voor andere grondstoffen.

Bitcoin kan de 'Great Reset' leiden

McGlone deelt zijn bearish visie op Bitcoin op verschillende sociale mediaplatforms. Hij suggereert dat Bitcoin een mogelijke 'Great Reset' kan leiden door in waarde te dalen. Dit is in tegenstelling tot het vaak gehoorde mantra binnen de cryptomarkt dat een coin zal blijven stijgen omdat het al een stijging heeft doorgemaakt. Volgens McGlone is deze logica niet van toepassing op cryptocurrencies.

In een interessante vergelijking stelt McGlone dat de koersbewegingen van Bitcoin vergelijkbaar zijn met die van industriële metalen. Net als cryptocurrencies zijn ook deze metalen sinds 2022 aanzienlijk in waarde gedaald. Dit zou een verontrustend signaal kunnen zijn voor de toekomst van Bitcoin.

Waarschuwing voor mogelijke recessie

McGlone waarschuwt ook voor een mogelijke Amerikaanse recessie, die hij lijkt te associëren met zijn 'Great Reset' theorie. Een dergelijke recessie zou niet alleen negatieve gevolgen hebben voor grondstoffen zoals olie en koper, maar ook voor de aandelenmarkt. Dit versterkt de bearish sentimenten van McGlone ten aanzien van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

McGlone is consistent in zijn bearish visie en heeft al eerder gewaarschuwd voor een mogelijke recessie. In augustus zorgde hij voor opschudding door een mogelijke Bitcoin crash te voorspellen die de beruchte Wall Street-crash van 1930 zou evenaren. Dit zou een catastrofale daling van 50% of zelfs meer kunnen betekenen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.