Grote investeerder brengt na jaren 50 miljoen euro aan Bitcoin in beweging

PPieter 19 september 2023 15:22

Een prominente Bitcoin-bezitter heeft na jaren een enorme hoeveelheid Bitcoin verplaatst. De transactie is opgemerkt dankzij de transparantie van de Bitcoin-blockchain. Wat zou de achterliggende reden kunnen zijn voor deze verplaatsing?

Grote Bitcoin transactie trekt aandacht

In de wereld van Bitcoin en blockchain zijn transacties openbaar en transparant. Het komt echter niet vaak voor dat er zulke grote transacties plaatsvinden. In dit geval heeft een zogenaamde Bitcoin 'whale' een aanzienlijke hoeveelheid bitcoins verplaatst naar een andere wallet. Dit is iets wat vaak de aandacht trekt in de Bitcoin-gemeenschap en nieuwsgierigheid opwekt over de mogelijke redenen achter zo'n omvangrijke transactie.

Waarde van de verplaatste bitcoins

In oktober 2017 ontving het Bitcoin-adres in kwestie ongeveer 2.100 bitcoins. Op dat moment was dit ongeveer 11,8 miljoen dollar waard. Hoewel de wallet niet stamt uit het 'Satoshi-tijdperk', is de hoeveelheid Bitcoin die het bevatte indrukwekkend. Tegen de huidige Bitcoin koers is de totale hoeveelheid Bitcoin die de wallet bevatte ongeveer 57,5 miljoen dollar waard. Dit hele bedrag is nu naar een nieuwe wallet verplaatst.

Het is niet eenvoudig om te bepalen waarom deze grote Bitcoin-transactie heeft plaatsgevonden. Het ontvangstadres lijkt niet verbonden te zijn met een cryptocurrency exchange, wat suggereert dat de eigenaar zijn bezit niet wil verkopen. Op basis van deze gegevens is het niet mogelijk om het specifieke doel van de transactie te bepalen. De meest waarschijnlijke verklaring is dat het gewoon een reorganisatie van de wallet betreft.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.