Grote interesse in XRP onder Nederlanders, zelfs meer dan Bitcoin

PPieter 21 juli 2023 08:21

De recente ontwikkelingen in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC hebben de interesse in XRP bij Nederlanders flink aangewakkerd. Het zoekvolume op Google voor XRP overstijgt zelfs dat van Bitcoin.

Belangrijke winst voor Ripple in rechtszaak

Ripple heeft in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat al meer dan twee jaar aan de gang was, grotendeels gelijk gekregen. Dit nieuws heeft ervoor gezorgd dat er een hernieuwd optimisme is ontstaan rondom Ripple en XRP. Dit optimisme is duidelijk terug te zien in het zoekvolume op Google, waar de interesse in XRP enorm is gestegen.

Rechter Analisa Torres heeft in haar summary judgement een belangrijke uitspraak gedaan. Ze bepaalde dat de handel in XRP op crypto exchanges voort kan blijven gaan. Echter, de directe verkoop van Ripple aan institutionele investeerders is volgens haar mogelijk illegaal. Deze uitspraak is met name belangrijk omdat het Ripple in staat stelt om hun activiteiten voort te zetten, ondanks dat de rechtszaak nog niet helemaal is afgerond.

XRP overtreft Bitcoin in Nederlands zoekvolume

De recente ontwikkelingen in de rechtszaak hebben een sterke invloed gehad op de populariteit van XRP in Nederland. Zozeer zelfs dat het handelsvolume op sommige platforms, zoals het Nederlandse Bitvavo, hoger was dan dat van bitcoin. Het zoekvolume van XRP op Google was op 13 augustus ook hoger dan dat van bitcoin. Dit toont aan dat de Nederlandse interesse in XRP groot is, mogelijk zelfs groter dan de interesse in bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.