Grote bedrijven omarmen crypto: De opmars van stablecoins

PPieter 10 augustus 2023 13:07

De wereld van traditionele financiën begint crypto en blockchain te omarmen, met een groeiende interesse in stablecoins. Bedrijven als Bernstein voorspellen een enorme groei in de markt voor deze waardevaste tokens.

Traditionele financiële wereld toont interesse in crypto

De traditionele financiële sector toont een groeiende interesse in cryptocurrencies en blockchain. Hoewel dit niet altijd expliciet wordt gemaakt, wordt het steeds duidelijker dat bedrijven buiten de crypto-industrie ook de nut en noodzaak van deze technologieën inzien. Een voorbeeld hiervan is de traditionele vermogensbeheerder Bernstein, die verwacht dat de markt voor stablecoins de komende jaren enorm zal groeien.

Grote bedrijven zullen stablecoins uitgeven

Volgens Bernstein zullen grote bedrijven uit de traditionele financiële wereld en zelfs bedrijven die zich op consumenten richten de komende jaren stablecoins uitgeven. Dit omvat niet alleen banken, maar ook andere spelers in de FinTech-wereld. Een recent voorbeeld is PayPal, dat de PYUSD-stablecoin heeft aangekondigd, waarmee het direct concurreert met bekende stablecoins zoals USDT en USDC van Tether en Circle respectievelijk.

Bernstein verwacht dat stablecoins zullen worden uitgegeven op 'supersnelle netwerken', wat zowel publieke blockchains zoals Ethereum als gecentraliseerde netwerken kan omvatten. Deze integratie op consumentenplatformen zou een wereldwijd momentum voor stablecoins creëren, waardoor ze ook buiten de crypto-markt een fenomeen zouden worden.

Overheden geven de voorkeur aan stablecoins

Stablecoins hebben een voordeel ten opzichte van andere cryptovaluta, merkt Bernstein op. Overheden hebben namelijk liever stablecoins (met fiat-valuta als onderliggende waarde) dan volatiele cryptocurrencies. Door hun waardevastheid zijn veel overheden bereid om stablecoins beter te reguleren dan hun volatiele tegenhangers. Dit vormt een minder groot risico, wat leidt tot meer zekerheid op het gebied van regulatie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.