Grootste Bitcoin Bezitter Overweegt Mogelijk Verkoop: Wat Betekent dit voor de Markt?

TTijmen 6 november 2023 07:02

Een van 's werelds grootste Bitcoin bezitters overweegt mogelijk om een aanzienlijk deel van zijn bezit te verkopen. De intentie lijkt winsten veilig te stellen, maar wat betekent dit voor de bredere cryptocurrency markt?

Mogelijke verkoop door grootste bitcoin bezitter

Volgens gegevens van BitInfoCharts heeft de betreffende 'whale' afgelopen vrijdag ongeveer 7.000 BTC (246.000 dollar) naar de in Hongkong gevestigde beurs verstuurd. Deze actie heeft de speculatie aangewakkerd dat deze grootbezitter van plan is zijn bitcoins te verhandelen op de open markt. Het is belangrijk op te merken dat een dergelijke dump aanzienlijke bewegingen in de marktprijs kan veroorzaken.

Grote winst voor de 'whale'

In maart was deze wallet nog de 14e grootste individuele bitcoin-bezitter ter wereld. Deze grote hoeveelheid bitcoins is geaccumuleerd tussen juni vorig jaar en januari van dit jaar tegen een gemiddelde prijs van onder de 20.000 dollar. Met de huidige prijs van iets boven de 35.000 dollar, is er een aanzienlijke winst behaald op deze aankopen.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er een grote hoeveelheid BTC naar Bitfinex is verplaatst. In maart en april was er al een aanzienlijke uitstroom uit de wallet. Deze verplaatsingen zijn vaak een voorbode van belangrijke marktbewegingen, omdat ze meestal worden gedaan met het oog op het veiligstellen van winsten.

Mogelijke correctie voor Bitcoin

Als de grootbezitter daadwerkelijk zijn BTC op de markt verkoopt, kan dit leiden tot een verhoogde verkoopdruk. Hoewel dit niet direct tot een aanzienlijke prijsdaling zal leiden, kan het wel een indicatie zijn dat investeerders tegen de huidige prijzen hun winsten kunnen gaan nemen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een correctie in de Bitcoin-prijs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.