Grootste Bitcoin bezitter na Satoshi Nakamoto onthult

TTijmen 7 september 2023 22:17

De tweede grootste Bitcoin bezitter ter wereld, na de legendarische Satoshi Nakamoto, is geïdentificeerd volgens de crypto-analysefirma Arkham Intelligence. Het blijkt de grote vermogensbeheerder Grayscale Investments te zijn.

Een na grootste Bitcoin bezitter geïdentificeerd

Volgens Arkham Intelligence, een bekende crypto-analysefirma, zijn de adressen van de een na grootste Bitcoin bezitter ter wereld geïdentificeerd. Na grondig onderzoek, claimt de firma dat deze adressen in bezit zijn van de grote vermogensbeheerder Grayscale Investments. Een bevinding die ongetwijfeld flink wat discussie zal veroorzaken in de cryptocurrency-wereld.

Grayscale bezit $16 miljard aan Bitcoin

Arkham Intelligence stelt dat Grayscale Investments in totaal 1.750 Bitcoin adressen bezit, met een totale waarde van meer dan $16 miljard. Als deze bewering klopt, maakt dit Grayscale de grootste Bitcoin bezitter ter wereld, na de legendarische Satoshi Nakamoto. De bevindingen van Arkham zetten een nieuwe spotlight op Grayscale en hun enorme Bitcoin bezit.

Grayscale's ETF verzoek afgewezen

In een recente ontwikkeling heeft Grayscale geprobeerd zijn enorme Bitcoin fonds (GBTC) om te zetten in een ETF, een beursgenoteerd fonds. Echter, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft dit verzoek afgewezen. De redenen voor deze afwijzing zijn momenteel onderwerp van veel discussie en debat binnen de crypto-community.

Het lekken van dergelijke gevoelige informatie heeft sommige critici in de crypto-wereld verontrust. Zij stellen dat het onethisch is om dergelijke informatie te onthullen. De CEO van Arkham Intelligence, echter, heeft een andere mening. Hij stelt dat het publiekelijk maken van dergelijke informatie noodzakelijk is voor de transparantie in de Bitcoin wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.