Groene lichtpunten in een rode crypto wereld: een overzicht

PPieter 18 juli 2023 11:44

De cryptomarkt vertoont vooral rode cijfers, maar enkele munten zoals Ripple, Tron en Flex Coin houden stand of stijgen zelfs. Dit artikel geeft een overzicht van de recente ontwikkelingen in deze volatiele wereld.

Cryptomarkt ziet rode cijfers

De meeste cryptomunten hebben het momenteel moeilijk, met rode cijfers over de hele linie. Een combinatie van lage liquiditeit en gering volume heeft de koersen doen dalen, waardoor de totale marktkapitalisatie van crypto met 1,3% is gedaald naar $1,24 biljoen. Dit is een duidelijk signaal dat het positieve sentiment dat onlangs werd aangewakkerd door de Ripple rechtszaak aan het afnemen is.

Bitcoin, de grootste en bekendste van alle cryptomunten, heeft het moeilijk. Het worstelt met een belangrijke weerstand op $30.000 en lijkt grip op dit niveau te verliezen. Dit wordt ondersteund door een liquiditeitstekort en een dalende hash rate, waarbij de cryptomunt vandaag 1% in de min staat.

Ook Ethereum, de op een na grootste cryptomunt, heeft het zwaar. De munt worstelt met de $1.900 en is de afgelopen 24 uur al twee keer onder dit niveau gedipt. Vandaag staat de ETH koers 1,4% in de min, waarmee de recente neerwaartse trend wordt voortgezet.

Ripple en Tron houden stand

Ondanks de algemene daling van de cryptomarkt, zijn er enkele munten die goed standhouden. Ripple en Tron zijn hier voorbeelden van, met slechts minimale dalingen van 0,2% vandaag. Beide munten lijken voorlopig steun te vinden, met Ripple rond de $0,74 en Tron op $0,8.

Solana grootste daler in crypto top 10

Terwijl sommige munten de storm weerstaan, zijn er andere die flinke klappen krijgen. Solana is hiervan een duidelijk voorbeeld, met een daling van maar liefst 6,6% vandaag. Dit maakt Solana tot de grootste daler in de top 10 van cryptomunten.

1inch verliest terrein

Opvallend is het verhaal van 1inch. Deze munt, die recentelijk nog een enorme stijging kende, is vandaag met 33% gedaald. Dit heeft ervoor gezorgd dat 1inch uit de top 100 van cryptomunten is gevallen.

Chainlink en Flex Coin stijgen sterk

Ondanks de overwegend negatieve markttrend, zijn er enkele winnaars te vinden in de crypto top 100. Chainlink en Flex Coin hebben het bijzonder goed gedaan, met Chainlink die met 6,5% naar $7,07 stijgt en Flex Coin die maar liefst 30% stijgt naar $4,45. Deze laatste is zelfs met 50% gestegen in de afgelopen week, waardoor deze de top 100 binnenkomt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.