Groen licht voor Bitcoin bullmarkt? Betrouwbare indicator wijst naar boven

PPieter 9 augustus 2023 09:12

Volgens de populaire Nederlandse analist PlanB, kan Bitcoin aan de vooravond staan van een nieuwe bullmarkt. Een belangrijke indicator, de 5-maandelijkse Realized Price, is de 2-jaarlijkse Realized Price voorbij gestreefd, een teken dat in het verleden bullmarkten inluidde.

Bitcoin doorbreekt belangrijk weerstandsniveau

Volgens PlanB, een bekende Nederlandse analist, is de Bitcoin koers voorbij een belangrijk weerstandsniveau. Dit niveau, aangegeven door de 5-maandelijkse Realized Price die de 2-jaarlijkse Realized Price heeft overtroffen, heeft in het verleden het begin van langdurige bullmarkten aangegeven. Als het verleden ons iets leert over de toekomst, dan zou Bitcoin minstens twee jaar boven dit niveau kunnen blijven.

De Realized Price is eenvoudigweg de gemiddelde prijs die mensen betalen voor hun Bitcoin. Wanneer we het over de 5-maandelijkse Realized Price hebben, verwijzen we naar de gemiddelde Bitcoin koers die de afgelopen vijf maanden op de blockchain is afgerekend. Deze indicator is belangrijk om de huidige markttrend te identificeren.

Laatste kans om bitcoin goedkoop in te kopen?

PlanB verwacht dat, als de bullmarkt begint, we onze laatste kans hebben gehad om Bitcoin onder de 30.000 dollar te kopen. Zo stelt hij: 'Het niet kopen van bitcoin op dit moment is net als het niet kopen van bitcoin onder de 10.000 dollar in 2019/2020, het niet kopen van bitcoin onder de 500 dollar in 2015/2016 en het niet kopen van bitcoin onder de 10 dollar in 2011/2012'. Dit suggereert dat er nu een unieke kans is om in te stappen.

Een andere cruciale indicator die PlanB benadrukt, is de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin. De RSI is een momentum-indicator uit de technische analyse die kan aangeven of een financieel actief momenteel oververhit of ondergewaardeerd is. Volgens PlanB toont de huidige RSI van Bitcoin voortekenen van een flinke Bitcoin rally, vergelijkbaar met die van 2015.

PlanB's voorspelling voor de volgende Bitcoin halving

PlanB is niet alleen bekend om zijn huidige voorspellingen, maar ook om zijn eerdere prognoses. Hij voorspelde eerder een Bitcoin koers van 50.000 dollar voor het moment van de volgende halving - een gebeurtenis waarbij de beloning voor Bitcoin-mining wordt gehalveerd, dat gepland staat voor april 2024. Deze voorspelling blijft nog steeds relevant, gezien de huidige ontwikkelingen in de markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.