Groeiende trend van Bitcoin HODLen: Lange-Termijn Houders op recordhoogte

PPieter 29 juli 2023 21:31

Lange-Termijn Bitcoin houders, ook bekend als Long-Term Holders (LTH), hebben de afgelopen jaar meer dan 1,10 miljoen BTC toegevoegd aan hun bezittingen, een teken dat HODLen - het vasthouden van de Bitcoin ondanks marktschommelingen - de voorkeursstrategie blijft onder ervaren investeerders.

Sterke groei in BTC-bezit onder Lange-Termijn Houders

Uit de recente analyse van Glassnode blijkt dat Lange-Termijn Bitcoin houders, ook wel Long-Term Holders (LTH) genoemd, aanzienlijk hebben geïnvesteerd in Bitcoin. In de afgelopen twaalf maanden hebben zij hun Bitcoin bezit met 1,10 miljoen BTC uitgebreid, wat overeenkomt met een totale investering van ongeveer 33 miljard dollar. Dit gedrag van de LTH's getuigt van hun vertrouwen in Bitcoin als waardevaste belegging op lange termijn.

Recordaantal Bitcoin in bezit van Lange-Termijn Houders

Volgens Glassnode hebben Lange-Termijn Houders nu een recordaantal van 14,52 miljoen BTC in bezit. Dit is gelijk aan 75% van de totale circulerende voorraad. Deze stijging in bezit geeft aan dat steeds meer mensen ervoor kiezen om Bitcoin voor langdurige periodes vast te houden - een strategie die bekend staat als 'HODLing'. Dit suggereert dat ervaren investeerders nog steeds vertrouwen hebben in de waarde van Bitcoin, ondanks de vluchtige marktcondities.

Het idee achter Lange-Termijn Houders (LTH) en Korte-Termijn Houders (STH) is gebaseerd op het bestedingsgedrag en de beweging van de munten. LTH's zijn vaak meer ervaren investeerders die ervoor kiezen om hun munten voor langere periodes, meestal meer dan 155 dagen, vast te houden. Aan de andere kant hebben STH's, die meestal nieuwere marktdeelnemers of actieve handelaren zijn, de neiging om hun munten binnen 155 dagen na aankoop uit te geven of te verhandelen.

Stijgende gerealiseerde kapitalisatie van Bitcoin

Een andere interessante trend die naar voren komt uit de Bitcoin-markt is de gestage stijging van de gerealiseerde kapitalisatie, die momenteel rond de $400 miljard ligt. Dit is een indicatie dat er een gestage stroom van kapitaal de cryptomarkt binnenstroomt in 2023. Naarmate de gerealiseerde kapitalisatie stijgt, veranderen munten van eigenaar tegen hogere netto prijzen, wat duidt op een gestage toename van nieuwe vraag naar Bitcoin dit jaar.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.