Groeiende interesse in Bitcoin: Adoptie en beleggers bereiken nieuwe hoogten

PPieter 9 augustus 2023 09:32

Ondanks de saaie periode in de bitcoin markt, blijft de adoptie groeien. Het aantal wallets met minstens 1 BTC heeft een nieuw record bereikt, wat doet geloven in de blijvende populariteit van deze cryptovaluta.

Adoptie van Bitcoin stijgt ondanks marktstabiliteit

Ondanks dat de bitcoin (BTC) koers al wekenlang stabiel is, blijft de adoptie van bitcoin stijgen. Grote koersdalingen zijn altijd een harde klap voor investeerders, maar deze vlakke periode blijkt ook frustrerend. Echter, de groei in de adoptie van bitcoin lijkt onverstoorbaar en ontwikkelt zich positief.

Nieuw recordaantal 'wholecoiners' bereikt

Het aantal wallets dat minstens 1 BTC heeft, is gestegen tot een nieuw record: 1.013.414. Dit blijkt uit data van crypto-analyse platform Glassnode. Deze investeerders met minstens 1 BTC worden ook wel 'wholecoiners' genoemd. Dankzij de transparantie van de blockchain, kunnen we deze data volgen en zo de adoptie van Bitcoin nauwkeurig bijhouden.

Recordhoogte bereikt voor wallets met ten minste 0,1 BTC

Ook het aantal adressen met minstens 0,1 BTC staat op een all-time high, met 4.436.238 wallets, volgens Glassnode. Deze twee statistieken zijn vanzelfsprekend aan elkaar gerelateerd, aangezien de 'wholecoiners' (met 1,0+ BTC) ook worden meegenomen in de metriek van minstens 0,1 BTC. Met deze cijfers in het achterhoofd, moet je er rekening mee houden dat het aantal wallets niet per se het aantal Bitcoin-investeerders vertegenwoordigt; één persoon kan immers meerdere wallets bezitten.

In mei werd een indrukwekkende mijlpaal bereikt: 1 miljoen wallets met ten minste 1 BTC. Sinds de lancering van het netwerk in 2009, heeft dit in totaal 14 jaar geduurd om deze mijlpaal te bereiken. Voor vele crypto-enthousiastelingen is het bezitten van een wholecoiner-status een droom waar ze lang naar hebben gestreefd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.