Green Light voor BlackRocks Bitcoin ETF? Experts zijn het niet eens

PPieter 18 juli 2023 18:47

Analisten zijn het oneens over het vooruitzicht dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, goedkeuring krijgt van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Bitcoin spot-beursfonds. Terwijl sommigen optimistisch zijn, voorspellen anderen een mislukking.

Uncertain Approval of BlackRock's Bitcoin ETF

BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, heeft een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend voor een Bitcoin spot ETF, een potentiële game-changer voor de acceptatie van Bitcoin. Desondanks zijn analisten verdeeld over de waarschijnlijkheid van goedkeuring van deze aanvraag, wat de onzekerheid over de toekomstige status van het fonds vergroot.

Het is niet alleen BlackRock dat een poging waagt. Andere vermogensbeheerders zoals Bitwise en Fidelity hebben ook aanvragen ingediend bij de SEC. Gezien de immense invloed van BlackRock in de financiële wereld, zijn sommige analisten van mening dat de SEC waarschijnlijk niet nee zal zeggen tegen hun aanvraag. Dit versterkt het geloof bij velen dat BlackRock's Bitcoin ETF een zeer reële mogelijkheid is.

De keuze voor Coinbase als custodian

Niet iedereen deelt het optimisme over de goedkeuring van BlackRock's Bitcoin ETF. Octavio Marenzi, CEO van consultancybureau Opimas, is van mening dat de aanvraag gedoemd is te mislukken vanwege de keuze van BlackRock voor Coinbase als custodian. De SEC heeft Coinbase onlangs beschuldigd van illegale activiteiten in de VS, wat volgens Marenzi de goedkeuringskansen van BlackRock's aanvraag ernstig schaadt.

Het potentieel effect op de BTC koers

Als BlackRock's Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, kan dit een domino-effect veroorzaken met andere goedgekeurde Bitcoin spot ETF's die volgen. Dit kan waarschijnlijk een zeer positief effect hebben op de BTC koers. Echter, dit scenario blijft op dit moment nog alles behalve zeker.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.