Google Bard's Bitcoin koersvoorspelling voor 2024

TTijmen 16 november 2023 16:32

Google Bard, de chatbot van Google, voorspelt een stijging van de Bitcoin koers voor begin 2024, met een potentiële waarde tussen de 40.000 en 60.000 dollar. Verschillende factoren zoals de komende halving, de sterke Bitcoin gemeenschap, institutionele interesse en netwerk ontwikkelingen, lijken deze voorspelling te ondersteunen.

Bitcoin koersvoorspelling door Google Bard

Google Bard, een chatbot ontwikkeld door Google, heeft een voorspelling gedaan over de Bitcoin koers voor het begin van 2024. Volgens deze kunstmatige intelligentie zal de waarde van Bitcoin ergens tussen de 40.000 en 60.000 dollar liggen. Dit voorspelt een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers in de komende weken.

Effect van Bitcoin halving

Een van de redenen die Google Bard aandraagt voor de voorspelde stijging van de Bitcoin koers is de volgende halving, die gepland staat voor april 2024. De halving verlaagt de beloning voor Bitcoin miners, wat potentieel kan leiden tot een lager aanbod op de markt en een toename in de vraag. Dit kan resulteren in een stijging van de Bitcoin koers.

Een andere factor die Google Bard aanhaalt is de sterke en gepassioneerde gemeenschap achter Bitcoin. Deze gemeenschap gelooft sterk in de potentie van Bitcoin als een decentrale en transformatieve technologie. Dit geloof kan bijdragen aan de groeiende vraag naar Bitcoin en daarmee ook aan een stijgende koers.

Instroom van institutioneel kapitaal

Volgens Google Bard draagt ook de instroom van institutioneel kapitaal bij aan de voorspelde stijging van de Bitcoin koers. Grote spelers zoals BlackRock en Fidelity hebben in de afgelopen maanden Spot Bitcoin ETFs aangevraagd in de Verenigde Staten, wat suggereert dat deze partijen hun focus verleggen naar Bitcoin.

Google Bard wijst ook op belangrijke ontwikkelingen binnen het Bitcoin netwerk. Zo heeft de implementatie van het Lightning Network het potentieel om transacties sneller en goedkoper te maken. Dit kan de schaalbaarheid en bruikbaarheid van Bitcoin verbeteren, wat op zijn beurt weer meer gebruikers kan aantrekken en zo kan bijdragen aan een stijgende Bitcoin koers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.