Goedkeuring Bitcoin beursfonds in zicht? SEC maakt opmerkelijke stap

TTijmen 3 oktober 2023 18:42

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een onverwachte stap gemaakt die de weg lijkt te openen voor de goedkeuring van een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) in de VS.

Onverwachte stap van de SEC

In wat een verrassende wending in het goedkeuringsproces wordt genoemd, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een ongekende stap gezet. Deze move kan mogelijk de deur openen voor de langverwachte goedkeuring van een Bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF), ook wel een beursgenoteerd fonds, in de Verenigde Staten. Het is een stap die de markt al jaren verwacht en de recente acties van de SEC lijken te suggereren dat de goedkeuring van een dergelijk fonds eindelijk in zicht kan zijn.

SEC voegt commentaar toe aan aanvragen

Wat deze recente stap van de SEC opmerkelijk maakt, is het feit dat ze dit keer commentaar hebben toegevoegd aan de aanvragen voor spot bitcoin-ETF's. Dit stelt de bedrijven in staat om hun aanvragen aan te passen en te verbeteren. Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas is dit 'een welkom teken' en een groot verschil met de vorige ronde toen de SEC meerdere malen de beslissing uitstelde en uiteindelijk alle aanvragen afwees.

SEC mogelijk opener voor Bitcoin-ETF-goedkeuring

Het commentaar dat de SEC aan de aanvragen heeft toegevoegd, heeft voornamelijk betrekking op de juridische aspecten ervan. Dit signaal kan mogelijk betekenen dat de SEC nu meer open staat voor de potentiële goedkeuring van een spot bitcoin-ETF. Het geeft aan dat de SEC misschien een andere houding aanneemt ten opzichte van deze fondsen en dat een goedkeuring wellicht niet ver weg is.

Terwijl de crypto-gemeenschap gespannen wacht op het volgende nieuws over Bitcoin ETF's, trekken Ethereum (ETH) futures ETF's ook de aandacht. Onlangs werden er negen van deze fondsen in de VS gelanceerd. Deze plotselinge goedkeuring door de SEC kwam wellicht doordat de Amerikaanse overheid dreigt stil te vallen. Het initiële volume van deze ETF's was echter ietwat teleurstellend, vooral als je het vergelijkt met de lancering van de bitcoin futures-ETF tijdens de bullmarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.