Global X dient aangepaste Bitcoin ETF-aanvraag in bij SEC

TTijmen 15 november 2023 14:47

Global X, een bedrijf dat gespecialiseerd is in Exchange Traded Funds, heeft een aangepaste Bitcoin ETF-aanvraag ingediend bij de SEC. Het bedrijf toont bereidheid om zich aan de eisen van de SEC te houden, waardoor de kans op goedkeuring aanzienlijk toeneemt.

Global X dient Bitcoin ETF-aanvraag in

Global X, een specialist in Exchange Traded Funds, heeft onlangs een aanvraag ingediend bij de SEC voor een Bitcoin ETF. Dit is niet de eerste keer dat Global X een aanvraag indient; het heeft eerder al een aanvraag ingediend. Als de SEC de aanvraag goedkeurt, wordt de ETF verhandelbaar op de aandelenbeurs van Cboe, een van de grootste aandelenbeurzen ter wereld.

De Bitcoin ETF-aanvraag van Global X is vergelijkbaar met die van Blackrock, aangezien het een Spot Bitcoin ETF betreft. Dit betekent dat wanneer een belegger een aandeel van de ETF koopt, Global X echte Bitcoins koopt en opslaat. De waarde van deze aandelen wordt dagelijks bepaald met behulp van de Coindesk Bitcoin Price Index.

Hoewel Global X de initiatiefnemer is van dit fonds, heeft het bedrijf de Delaware Trust Company aangewezen als exclusieve trustee voor het beheer. Daarnaast zal Coinbase, een van de grootste cryptocurrency exchanges, de beveiliging van de door Global X aangekochte Bitcoins verzorgen.

Grote kans op goedkeuring voor Global X

Global X heeft zijn aanvraag aangepast volgens de eisen van de SEC voor de Bitcoin ETF. Dit toont aan dat het bedrijf bereid is om aan de regelgeving te voldoen en verhoogt de kans op goedkeuring van de aanvraag. Dit positioneert Global X als een van de meest waarschijnlijke kandidaten voor de goedkeuring van een Bitcoin ETF door de SEC.

Lange wacht op Bitcoin ETF in de VS

De financiële markt heeft al langere tijd een Bitcoin ETF in het vizier. De eerste aanvraag werd al in 2013 ingediend, maar tot op heden is er in de VS nog geen Bitcoin ETF beschikbaar. Hoewel dit product in veel andere landen al wordt aangeboden, blijven de Amerikaanse regelgevers standvastig in hun weigering om de Bitcoin ETF goed te keuren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.