Glijdt Bitcoin af naar $27.000? Signalen uit pre-halveringsperiodes geven reden tot zorg

PPieter 2 augustus 2023 19:08

Cryptocurrency-analist Benjamin Cowen heeft een alarmerend patroon ontdekt in de prestaties van Bitcoin voorafgaand aan halveringsperioden, wat kan wijzen op een mogelijke daling van de BTC-koers naar $27.000.

Verontrustend patroon in pre-halveringsperiodes

Benjamin Cowen, gerenommeerd crypto-analist en oprichter van de populaire website 'Into The Cryptoverse', heeft een zorgwekkend patroon blootgelegd in de prestaties van Bitcoin in de periodes vóór halveringen. Dit patroon zou voor Bitcoin-houders wel eens slecht nieuws kunnen betekenen, aangezien het impliceert dat de waarde van de munt in de aanloop naar dergelijke perioden vaak afneemt.

Cowen deelde onlangs via Twitter dat het rendement op investeringen in Bitcoin in juli 2023 uitkwam op -4,09%. Dit cijfer ligt dicht bij het gemiddelde rendement van -4,74% dat in voorgaande jaren in juli, voorafgaand aan een halvering, werd geregistreerd. Dit negatieve rendement kan een signaal zijn dat er stormachtige tijden op komst zijn voor de cryptocurrency.

Veerkracht van Bitcoin boven $28.600

Ondanks het negatieve beeld dat Cowen schetst, is er toch een lichtpuntje voor Bitcoin-bezitters. De prijs van BTC is namelijk boven de belangrijke grens van $28.600 gebleven. Deze veerkracht kan erop wijzen dat er nog altijd voldoende kopers zijn die bereid zijn om de cryptocurrency op dit niveau te ondersteunen en zo een verdere val van de koers tegen te gaan.

Naderende halvering in april 2024

De grotere zorg voor Bitcoin-bezitters en potentiële beleggers ligt echter in de aankomende halvering, die naar verwachting midden april 2024 zal plaatsvinden. Met minder dan 260 dagen te gaan tot dit cruciale moment, kijken velen met een bezorgde blik naar de toekomst van deze cryptocurrency.

Hoewel het patroon dat Cowen heeft ontdekt zorgwekkend is, is het belangrijk op te merken dat de dataset van pre-halveringsperioden relatief klein is. Dit betekent dat het moeilijk is om met zekerheid te voorspellen of de negatieve trend die we in augustus hebben gezien, zal voortduren. Dit voegt een extra laag van onzekerheid toe aan de toekomstige vooruitzichten van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.