Glasnode-oprichters voorzien hoopvolle toekomst voor Bitcoin in september

TTijmen 27 augustus 2023 12:21

Jan Happel en Yann Allemann, oprichters van Glassnode, voorspellen een bullish september voor Bitcoin. Ze baseren hun visie op de Relative Strength Index (RSI) van de digitale munt en de huidige marktdynamiek.

Bullish voorspellingen voor Bitcoin in september

De oprichters van Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, zien gunstige vooruitzichten voor Bitcoin in september. Zij baseren hun positieve verwachtingen op de Relative Strength Index (RSI), een technische indicator die momenteel bullish signalen afgeeft. Hun optimisme is tevens gevoed door de aanloop naar de start van de nieuwe maand op vrijdag.

Mogelijke hobbels op weg naar bullish september

Ondanks hun bullish perspectief voor september zien Happel en Allemann ook potentiële valkuilen. De analisten waarschuwen dat zaken moeilijk kunnen worden als de Bitcoin-koers onder de $25.500 duikt en er weinig vraag is boven de $26.000 in de orderboeken. Het is dus een precaire situatie waarbij voorzichtigheid geboden is.

Hoewel de beren momenteel de overhand hebben in de markt, schijnt de verkoopdruk af te nemen. Daarom observeren Happel en Allemann de markt nauwkeurig voor een mogelijk relief-rally. Dit zou de Bitcoin-koers kunnen opstuwen naar een herhalingstest van $27.000, iets waar Bitcoin-investeerders gespannen naar uitkijken.

Rally nodig om weerstand te overwinnen

Op dit moment is de Bitcoin-koers gestegen tot een steunpunt van $25.230. Echter, om de weerstandsniveaus van $27.000 te bereiken, is een rally naar de $26.500 nodig. Dit is een cruciale ontwikkeling die Happel en Allemann opmerken, en die zeker iets is om in de gaten te houden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.