Gigantisch verlies: handelaar gaat onderuit met €55 miljoen Ethereum trade

PPieter 19 augustus 2023 22:46

In de recente crypto markt crash verloor een onbekende handelaar bijna €55 miljoen door een ongelukkige Ethereum trade. Deze catastrofale gebeurtenis werd mogelijk gemaakt door een zogenaamde long squeeze, wat de crypto koers verder deed kelderen.

Handelaar verliest megabedrag in crypto crash

Een onbekende handelaar heeft de bittere pil van het crypto handelen moeten slikken. In het licht van de recente crash van de crypto markt, heeft deze handelaar zijn hoop verloren en betaalde hij de ultieme prijs. Hij verloor bijna $55 miljoen in een enkele Ethereum trade. Het incident toont aan hoe volatiel en onvoorspelbaar de cryptomarkt kan zijn, zelfs voor degenen die er ervaren in zijn.

Grote Ethereum transactie op Binance

De onbekende handelaar sloot zijn positie op de crypto exchange Binance tegenover Binance USD (BUSD). Hij verhandelde een gigantisch aantal van bijna 39.000 Ethereum, wat bijna 30% van alle geliquideerde futures op de exchange vertegenwoordigde. Het enorme aantal Ethereum dat bij deze transactie betrokken was, doet vermoeden dat het waarschijnlijk om een groot bedrijf gaat in plaats van een individu.

Long squeeze veroorzaakt verkoopreactie

Een mogelijke oorzaak van de verkoopreactie is een zogenaamde long squeeze. Dit is een scenario op de financiële markten waarin beleggers die longposities hebben, gedwongen zijn hun posities te sluiten of te verkopen. Deze geforceerde verkoop kan de daling van de prijs van het activum verder versnellen, waardoor meer long beleggers in een vergelijkbare situatie terechtkomen. Een dergelijke kettingreactie kan in korte tijd ontstaan.

Ondanks de recente tegenslagen voor Ethereum, komt er nu interessant nieuws op de markt. Amerikaanse bedrijven zoals Bitwise, VanEck, Valkyrie en Volatility Shares dienen aanvragen in voor Ethereum futures exchange traded funds (ETF’s), ondanks eerdere afwijzingen voor soortgelijke voorstellen. Dit toont de toenemende interesse in Ethereum en kan een positieve toekomst voor de cryptocurrency suggereren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.