Gevolgen van de recente crypto crash: grote spelers verplaatsen massaal cryptocurrencies naar exchanges

TTijmen 12 september 2023 19:22

Na een onverwachte crash op de cryptomarkt lijkt het erop dat grote handelsfirma’s reageren door massaal coins naar exchanges te verplaatsen. In dit artikel duiken we in de details van deze zet en kijken we naar de mogelijke gevolgen voor de crypto-wereld.

Failliete crypto-beurs FTX veroorzaakt crypto crash

De cryptomarkt heeft een aanzienlijke klap gekregen, met name door het nieuws dat de failliete crypto-beurs FTX van plan is om aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrencies te verkopen. Dit nieuws kwam onverwacht en veroorzaakte paniek onder handelaren die hun coins uit voorzorg begonnen te verkopen. Als reactie op deze situatie hebben verschillende grote handelsfirma’s besloten om grote hoeveelheden coins naar verschillende exchanges te verplaatsen, wat suggereert dat deze crash nog niet voorbij is.

FTX's voorgenomen verkoop schokt de markt

Ondanks het faillissement heeft FTX nog steeds enkele miljarden aan cryptocurrencies in bezit. Het bedrijf heeft plannen aangekondigd om deze coins te verkopen om zo hun crediteuren te compenseren. Deze aankondiging kwam als een verrassing voor de markt en resulteerde in een massale verkoop van coins door handelaren die bang waren voor verdere dalingen. Het feit dat deze transacties via de rechtbank moeten verlopen, maakt de situatie nog complexer.

Massale verplaatsingen van ETH en BTC door grote firma's

Crypto-analysebureau Arkham Intelligence heeft gerapporteerd dat Abraxas Capital Management en Jump Trading grote hoeveelheden Ethereum en Bitcoin naar respectievelijk Bitfinex en Binance hebben verplaatst. Dit suggereert dat deze bedrijven zich mogelijk voorbereiden op verdere verkoop. Abraxas Capital Management heeft in twee transacties 14.000 ETH naar Bitfinex verstuurd, wat bij de huidige koers bijna 22,2 miljoen dollar waard is. Jump Trading heeft 236 BTC naar Binance verplaatst, goed voor 6,1 miljoen dollar.

Wintermute, een prominente speler in de crypto-wereld, heeft meer dan 3,3 miljoen dollar aan arbitrum (ARB) naar Binance overgemaakt, wat erop kan wijzen dat het bedrijf van plan is om te verkopen. Echter, het kan ook gewoon zijn dat Binance ARB-tokens tekort kwam. In ieder geval blijft de situatie gespannen en de komende bewegingen van grote spelers op de cryptomarkt zullen zeker het verder verloop van de markt beïnvloeden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.