Gevecht tussen crypto-influencers veroorzaakt schommelingen in memecoin koersen

PPieter 27 februari 2024 07:01

Een recent gevecht tussen crypto-influencer 'BitBoy' en memecoin ontwikkelaar 'More Light' resulteerde in significante koersschommelingen van hun geassocieerde memecoins. De invloed van crypto-influencers op memecoin waarderingen is hiermee nogmaals benadrukt.

Crypto-influencers duiken de ring in

Ben 'BitBoy' Armstrong, een bekende crypto-influencer, en een ontwikkelaar van memecoins, bekend als 'More Light', stapten onlangs de ring in voor een bokswedstrijd. Hun gevecht had echter onverwachte effecten op de koersen van bepaalde memecoins, namelijk hun geassocieerde memecoins - BEN van BitBoy en BITCOIN van More Light.

Koersschommelingen na de bokswedstrijd

Het verrassende aan deze bokswedstrijd was niet zozeer het gevecht zelf, maar de reactie van de cryptomarkt op de uitslag. Armstrong's overwinning veroorzaakte een enorme stijging van 87% in de waarde van BEN. Ondertussen zag BITCOIN een daling van meer dan 20% binnen slechts vier uur. Sindsdien is BITCOIN echter weer sterk hersteld en staat het 40% hoger dan aan het einde van het gevecht.

Invloed van influencers op memecoin-waardering

Dit gevecht benadrukt nog maar eens de invloed die crypto-influencers kunnen uitoefenen op de waardering van cryptomunten, vooral in het segment van memecoins. Hoewel het evenement in eerste instantie wellicht werd gezien als een publiciteitsstunt, had het concrete financiële gevolgen voor de betrokken partijen en beleggers.

BitBoy, hoewel een bekende naam binnen de crypto-gemeenschap, is niet noodzakelijk geliefd. Zijn overwinning in het gevecht heeft niet geleid tot hernieuwd respect bij velen in de gemeenschap. Toch blijkt uit dit hele incident dat de invloed van crypto-influencers op de markt aanzienlijk is, zelfs als ze niet bij iedereen geliefd zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.